• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’dan Can Atalay açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’dan Can Atalay açıklaması

Mazbatası verilen fakat Silivri’de esaret altında tutulmaya devam eden Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın...

Mazbatası verilen fakat Silivri’de esaret altında tutulmaya devam eden Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebine Yargıtay “ret” kararı verdi.

Gezi tutuklusu avukat Can Atalay, mazbatası elinde olmasına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda bulunmasına rağmen, milletvekilliği görevini yerine getiremiyor. Hukukçular, seçilmiş milletvekili Can Atalay’ın hapiste tutulmasının anayasaya aykırı olduğunu defalarca kez dile getirdi ve getirmeye devam ediyor.

Tahliye dilekçesi uzun süre Yargıtay’da bekletildikten sonra reddedilen Can Atalay için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Yargıtay’ın Can Atalay kararı, AYM’nin ‘Anayasa’nın 14. Maddesinin hak ve özgürlükler lehine olacak şekilde dar yorumlanması gerektiği’ yönündeki emsal kararlarına açıkça aykırıdır. Bu karar bir milletvekilinin parlamentoda görev yapmak hakkını ihlal ettiği gibi yurttaşlarımızın seçme hakkını da yok saymıştır.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Yargıtay, Mücella Yapıcı haricindeki bütün Gezi tutuklularının hükmünün devamlılığını talep etmişti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme