Türk komandoları Kuzey Mitroviça’da

Türk askeri, Kosova’nın Mitroviça’ya bağlı Zubin Potok bölgesindeki Barış Gücü (KFOR) görevine başladı. Son günlerde artan...

Türk askeri, Kosova’nın Mitroviça’ya bağlı Zubin Potok bölgesindeki Barış Gücü (KFOR) görevine başladı. Son günlerde artan gerilim sebebiyle NATO’nun talebi üzerine Kosova’ya gönderilen Türk komando birliği, ülkenin kuzeyindeki gerilimin yoğun olduğu Zubin Potok’ta görevlerine başladı. Türk askeri, bölgenin güvenliğini sağlamak amacıyla günlük devriye görevlerini yerine getiriyor.

Sırp çoğunluğun yaşadığı Zubin Potok ve diğer belediyelerde ise küçük grupların gösterileri bir aydır devam etmekte. Bu bağlamda, dün Sırp polisi, Sırp bölgesine geçtikleri gerekçesiyle 3 Kosova polisini gözaltına aldı. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti’nin serbest bırakılma çağrılarına rağmen polisler hala serbest bırakılmamış durumda.

Bu gelişmelerin ardından Kosova Başbakanı Kurti, Sırbistan’dan gelen tüm malların Kosova’ya girişini yasakladığını açıkladı. Ayrıca Sırp plakalı araçların da Kosova’ya girişine izin verilmeyeceğini belirtti.
haber merkezi

Bakmadan Geçme