Türk İş ve TİSK’in talepleri belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alan işveren temsilcisi TİSK, asgari ücret zammı için rakamın 6 aylık enflasyon...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alan işveren temsilcisi TİSK, asgari ücret zammı için rakamın 6 aylık enflasyon kadar olmasını istedi. Bu rakam da 10.100-10.400 TL arasında şekillendiTİSK ayrıca özellikle destekler ve teşviklerin devam etmesi durumunda bunun üzerine çıkacabileceklerini bildirdi. İşveren tarafı TİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan yüzde 6 oranında destek isterken, Bakan Işıkhan konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sundu. Hafta için 2 Bakanlık yetkilileri teknik ve bütçe çalışmalarını gerçekleştirdi. TİSK’in desteğin yüzde 6 oranında gerçekleşmesi durumunda asgari ücrette yüzde 30 artışa yeşil ışık yaktığı bildirildi.

TÜRK-İş ne istiyor?

İşçi temsilcisi TÜRK-İş’in ise masaya getirdiği ilk ücret 500 dolarlık bir alım gücünü işaret eden 11.800 TL seviyesi oldu. TÜRK-İş özellikle gıda fiyatlarındaki 6 aylık artışa ve açlık sınırı raporuna dikkat çekti. TÜRK-İş istedikleri rakamın olması durumunda uzlaşma metnine imza atacaklarını belirtti.

 

 

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme