• Haberler
  • İzmir
  • Tunç Soyer ve Engin Özkoç arasında CHP İl Başkan adayı görüşmesi farklı isimler önerildi

Tunç Soyer ve Engin Özkoç arasında CHP İl Başkan adayı görüşmesi farklı isimler önerildi

Ege’de SonSöz gazetesinin haberine göre İzmir’de CHP ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla beraber gözler, 16 Eylül’de düzenlenmesi planlanan...

Ege’de SonSöz gazetesinin haberine göre İzmir’de CHP ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla beraber gözler, 16 Eylül’de düzenlenmesi planlanan ilçe kongresine çevrildi. Kongre öncesi il başkanlığına aday olan isimlerin temasları hızlanırken, CHP yöneticileri aralarında toplantılar düzenliyor.

Adaylığını duyuran isimler arasında mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak eski ilçe başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus bulunuyor.

Aslanoğlu hızlı başladı

İl kongresi beklenirken mevcut İl Başkanı ve sonraki dönem İl Başkanlığı adaylarından Aslanoğl,u Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiş, yeni seçilen ilçe başkanlarının ve ilçe belediye başkanlarının bir bölümünün, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla beraber adaylığını açıklamıştı.

Aslanoğlu’nun rakipleri ile Kılıçdaroğlu arasında görüşme

Öte yandan Aslanoğlu’nun rakipleri ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında da bir görüşme gerçekleşmiş, söz konusu görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel ile birlikte Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun ise aday belirleme sürecinde topu Tunç Soyer’e attığı iddia edilmişti.

Soyer ve Özkoç toplantı yaptı

Toplantıya 11 gün kala Özkoç, İzmir’e gelerek Soyer ile toplantı gerçekleştirdi. Aktarılan kulis bilgilerine göre Özkoç, Başkan Aslanoğlu’nun kooperatif tartışmaları sonucu yıprandığını ve kamuoyunda tartışılır bir isim haline geldiğini Soyer’e ileterek, Aslanoğlu’nun aday olmaması gerektiğini söyledi. Yeni CHP İzmir il Başkan Adayı olarak ise eski milletvekili Kamil Okyay Sındır ve CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nu önerdi.

Soyer ise Özkoç’a cevaben konu hakkında ilçe kongreleri arasında anlaşma sağlandığını, İzmir’deki CHP yapılanmalarının Aslanoğlu’nu tanıdığını, sürecin olaysız geçtiğini vurgulayarak Aslanoğlu’na destek verdi. Öte yandan Soyer, yerel seçime odaklanılması gerektiğinin de altını çizdi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme