• Haberler
  • İzmir
  • Tunç Soyer, itfaiye tesisinin açılışında konuştu

Tunç Soyer, itfaiye tesisinin açılışında konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Torbalı’da İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen itfaiye istasyonunun...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Torbalı’da İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen itfaiye istasyonunun açılışında konuştu. Açılışa Soyer’in yanı sıra Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, oda birlik ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve iş insanları katıldı.

Başkan Soyer konuştu

Projede emeği geçen insanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Soyer, “Bugün, yüreği İzmir’in refahını büyütmek için atanların günü. Yerelden başlayarak üretmenin gücünü ve değerini ekonomik kriz koşulları içinde çok daha iyi anlıyoruz. Torbalı işte bu nedenle sadece İzmir değil, Ege ve tüm ülkemiz için yerelden kalkınmanın çok değerli bir örneği. Burası, sürekli gelişen ve sanayide son 20 yılda önemli yatırımları kendine çekmeyi başaran bir ilçemiz. Üretimin devamlılığı için ise risklere karşı her türlü tedbiri almış, güvenli organize sanayi bölgeleri gerekiyor. Son birkaç yılda yaşadığımız pandemi, yangınlar, seller, depremler gösterdi ki her an, her türlü afete hazırlıklı olmamız gerekiyor. İzmir’i afetlere ve krizlere dirençli kılmak için göreve gelir gelmez pek çok adım attık ve bu yolda devam ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin var olan tüm birimleri ile Torbalı’yı çağdaşlaştırmak ve gerekli altyapı koşullarını ağlamak için seferber olduğunu da belirten Soyer, Torbalı’nın her geçen gün büyüdüğünü ve nüfusunun arttığını belirtti.

Torbalı’nın geleceğinin de belediyenin gündeminde olduğunu belirten Soyer, “Torbalı’nın bugünü ve önümüzdeki 50 yılı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi altındadır. Torbalı’daki vatandaşımızın içi ferah olsun. İlçemizin refahını büyütmeye ve bu refahın adil dağılımını sağlamaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ni bugün çok önemli bir hizmetle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Torbalı’da gerçekleşen yatırımın 26 milyon liralık bir büyüklüğe sahip olduğunu belirten Soyer, söz konusu yatırımın sanayiciler ve yerel yöneticiler arasındaki iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunun altını çizdi.

İstasyonun yaklaşık 2.000 metrekarelik bir alanı kapladığını ve günün her saati hizmet vereceğini söyleyen Soyer, “Organize Sanayi Bölgemiz veya çevresinde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını asgari seviyeye indireceğiz. Yangın, denetim önleme ve proje inceleme teknik personelimiz ile yangın ve afet bilinci eğitimleri vermek üzere eğitmen personelimiz burada daima hazır bulunacak. Toplamda 15 personel ve 4 aracıyla İtfaiye Hizmet Binamız, inanıyorum ki sanayicilerimizin, işçilerimizin ve ailelerinin kendilerini çok daha güvende hissetmesini sağlayacak.” dedi.

“Güvenlik ve ortaklık önceliğimiz”

İzmir’de güvenlik ve ortaklık sağlanmasının belediyenin önceliği olduğunu da vurgulayan Soyer, bu iki etkenin yaşadığımız dönemde sürdürülebilirliğin anahtarı olduğunu vurguladı. Güvenlik çalışmalarının asayişin yanı sıra sürdürülebilirlikle de ilgisi olduğunu söyleyen Soyer, “Hepimizin ciğerlerini yakan orman yangınlarına önemli bir stratejik tespitle müdahale etmeye karar vermiştik. Bu hizmetleri lokalleştirdik. Onun için her OSB’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her orman köyünde tazyikli su sıkan tanker hizmeti vermeye başladık. Şu ana kadar bu sayı 120’yi aştı. Muhtarlarımıza tanker emanet ediyoruz. Yangının başladığı anda müdahale edebilecek teçhizatlı eğitimi aktarıyoruz. Aynı şeyi sanayi bölgesinde yapıyoruz. Çünkü üretimi sürdürülebilir kılacak en büyük unsurlardan birisi güvenlik” şeklinde konuştu.

Devasa yangınlar yaşanıyor

Soyer’in ardından söz alan Torbalı Kaymakamı Ercan Öter de son zamanlarda artan orman yangınları sırasında hızlı müdahalenin öneminin fark edildiğini belirtti. Geçen yıl İzmir’de 8 fabrikanın yandığını ve dördünün kül olduğunu, bu yangınlardan birinin 10 dakika sürdüğünü belirten Öter, Torbalı’da açılan tesiste emeği geçenlere teşekkür etti.

Mahmut Ünlüsoy ise, yaptığı açıklamalarda “Bizim en önemli sorunlarımızdan biri otoban çıkış alanları. Bu sorunun çözümü için ve buradaki bütün destekleriniz için teşekkür ederim. Otoban çıkışından sonra Bekir Sami Caddesi’nde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için bir alt geçit çalışması yapıyoruz. Bitince bu projemizi de sizlere sunacağız” cümlelerini kurdu.

İlk tatbikat başladı

İtfaiye tesisi, yapılan konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesi ile açıldı. Tesisteki ilk tatbikatı da, açılışa katılan Soyer başlattı.

İtfaiye merkezinin Torbalı’da ve Gaziemir’de hizmet vermesi bekleniyor. Otobana da yakın bölgede bulunan itfaiye tesisindeki ekiplerin, yaşanan kazalara hızla müdahale etmesi bekleniyor.

Şu an için binada toplam 15 personel, 2 arazöz, bir merdivenli araç ve bir kurtarma aracı bulunmakta. Binada 8 koğuş, spor salonu, lastik depo, karanlıkta ilerleme teknikleri eğitim odası, santral, yemekhane ve mutfak, lokal ve dinlenme salonu, toplantı salonu, eğitim salonu, amir odası ve 4 peron 18 araçlık garaj da bulundurulacak.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme