• Haberler
  • Özel Haber
  • Tunç Soyer: Ege Bölgesi’nin en büyük süt fabrikasını açıyoruz

Tunç Soyer: Ege Bölgesi’nin en büyük süt fabrikasını açıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır’da açılması planlanan ve gerçekleştiği takdirde Ege Bölgesi’nin en büyük...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır’da açılması planlanan ve gerçekleştiği takdirde Ege Bölgesi’nin en büyük süt fabrikası olacak Süt İşletme Fabrikası hakkında yeni bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı paylaşımda Soyer şunları söyledi;

“Ege Bölgesi’nin en büyük süt fabrikasını açıyoruz.

Çünkü kırsaldaki çobanımızın hayatıyla kentlinin hayatı birbirine bağlı. Kırsalı kalkındırırsak; gıda krizinin de kuraklığın da dışa bağımlılığın da kökünü kazıyacağız.

Kırsalla kent arasındaki denge en hassas dengedir, koruyacağız…”

Paylaşıma eklediği videoda Soyer her fabrikanın bir kale olduğunu ve İzmir’de iki fabrika açıldığını söyledi.

Günde 100 ton süt işlenecek bir fabrika açıldığını söyleyen Soyer, “İmalatı 300 milyon liraya mal olan ama bugün yapmaya kalksanız bir buçuk milyar liraya yapabileceğiniz bölgenin en büyük süt fabrikasını kuruyoruz. Neden? Çünkü kırsal kalkınma ile kentli arasında çok güçlü bir bağ var.” dedi.

Yaşanan gıda krizine ve kuraklığa da değinen Soyer kendi kendine yetebilen bir ekonomi olmanın öneminin anlaşıldığının da altını çizerek “üreten, dışa bağımlılığı azalan bir ekonomi yaratmak zorundayız. İthalat bağımlılığından kurtulmak ve tarım ekonomisi yaratmak zorundayız. Sırf bütün bunları bildiğimiz için bütün bunların ışığında yapacağımız en doğru şeyin bir süt fabrikası olduğuna karar verdik. Ama bunun öncesi var, Türkiye’de ilk kez bir şehir çoban haritasını çıkardı. İzmir’deki 4.750 çobanı tek tek tespit ettik. Her birinin kaç baş hayvanı var, ne kadar süt alıyor? Biz piyasanın fiyatını artık regüle ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi’nin en büyük süt fabrikasını açıyoruz.

Çünkü kırsaldaki çobanımızın hayatıyla kentlinin hayatı birbirine bağlı. Kırsalı kalkındırırsak; gıda krizinin de kuraklığın da dışa bağımlılığın da kökünü kazıyacağız.

Kırsalla kent arasındaki denge en hassas dengedir,… pic.twitter.com/FBgpoYlu6R

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) September 7, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme