Tunç Soyer: Çeşme Projesi’nden vazgeçin’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Turizm Alanı Genişletme ve doğal sit kararının iptali davalarındaki...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Turizm Alanı Genişletme ve doğal sit kararının iptali davalarındaki gelişmeler hakkında düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Toplantıda meydana gelen son hukuki gelişmeler üzerine konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Olayın iki hukuki gerekçesi var. Bir tanesi Çeşme Turizm Bölgesi ile ilgili projenin devamıyla alakalı alınmış bir karar. Bir de SİT bölgeleriyle ilgili alınmış olan karar. Birbiriyle çelişen iki karar var. Bundan sonrası için hukuk gereğini yapacaktır mutlaka diye düşünüyoruz. Baromuza, avukatlarımıza güveniyoruz. İzmir’in, İzmirlinin haklarını koruyacaklarına, İzmir’in geleceğini koruyacaklarına bütün kalbimizle inanıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanına çağrı yapan Başkan Tunç Soyer, “Diyalog çağrısı, bir işbirliği çağrısı yapmak istiyorum. Bu proje birçok çevreler tarafından farklı isimlerle anlatıldı ama sözün sonunda bu projeyi İzmirli istemiyor, İzmir’in kurulları istemiyor. İzmirli meslek odaları istemiyor, İzmir’de kimse istemiyor. Birçok gerekçesi var. Bir tanesini de ben söylemek istiyorum. Çeşme’de 11 turizm bölgesi var.  Bunların kapasitesi yüzde 15’ler civarında değil. Büyük ihtiyaç var da onun gereğini yerine getirecek tablodan dolayı bu projeyi yapıyoruz denecek bir durum yok. 16 bin hektarlık dev bir alanın turizm bölgesi ilan edilmesinin yaratacağı tahribatın ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Benim Sayın Bakanımızdan ve bakanlık bürokrasisinden isteğim şudur: Gelin;  İzmir’in çok öncelikli projeleri var, hedefleri var. Kemeraltı UNESCO Projesi var. Bütün kaynaklarımızı seferber edelim. Kemeraltı’nı, dünyanın en güzel açık hava alışveriş merkezlerinden biri haline getirebiliriz. Kemeraltı’nı Sokak Sağlıklaştırma Projesiyle, altyapısıyla, aydınlatmasıyla, turistik tesisleriyle her şeyiyle beraber 24 saat yaşayacak bir mekan haline getirebiliriz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla iş birliği yapmaya hazırız. Buradan diyalog çağrısı yapmış oluyorum. Çeşme Projesi gibi, adına biz aslında İstanbul Kanal projesinin İzmir versiyonu diyoruz. Bundan vazgeçiniz Sayın Bakan ve bakanlığımızın çok değerli bürokratları” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme