• Haberler
  • İzmir
  • Tunç Soyer: “Alsancak Limanı’nı sattırmayacağız”

Tunç Soyer: “Alsancak Limanı’nı sattırmayacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’ programına katıldı. 24 Temmuz’un...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’ programına katıldı.

24 Temmuz’un Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü olduğunu söyleyen Soyer, İzmir’de Lozan için kapsamlı bir kutlama programı hazırlandığını söyledi.

1950’ye kadar Türkiye’de Lozan kutlamaları yapıldığını, Demokrat Parti’nin iktidara gelişiyle bu kutlamaların sonlandığını söyleyen Soyer, “halbuki Lozan Türkiye’nin belki de en önemli kilometre taşlarından biri. Lozan barışın, bağımsızlığın tescil edilmesi demektir. Biz de İzmir’de bunu her 24 Temmuz’da bayram olarak kutlamaya devam edeceğiz. Ta ki bütün Türkiye bunu milli bir bayram olarak kutlamaya başlayana kadar” dedi.

Lozan’da kabotajlar hakkında verilen karar sayesinde Alsancak limanının devletleştirilebildiğini vurgulayan Soyer, “şimdi ne yapıyorlar? Adeta kapitülasyonların kaldırılmasına, kabotaj hakkının gerçekleştirilmesine inat, satmaya kalkıyorlar, sattırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Binbir zorlukla Lozan’da kazandığımız hakların bugün üç kuruşa satılmasına izin vermeyeceğiz.

24 Temmuz’u tüm Türkiye’de bayram olarak yeniden kutlayacak, İzmir Limanı’nı sattırmayacağız. pic.twitter.com/UeOlBnZFRQ

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) July 26, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme