TÜİK, kırmızı et tüketimini açıkladı

2021’deki üretim miktarı olan 1 milyon 952 bin 38 tonun üzerine yüzde 12,3’lük bir artışla 2...

2021’deki üretim miktarı olan 1 milyon 952 bin 38 tonun üzerine yüzde 12,3’lük bir artışla 2 milyon 191 bin 625 tona ulaşıldığı belirtildi. Sığır eti üretimi yüzde 7,7 artarak 1 milyon 572 bin 747 ton, koyun eti üretimi yüzde 26,8 artarak 489 bin 354 ton, keçi eti üretimi yüzde 22,6 artarak 115 bin 938 ton ve manda eti üretimi yüzde 25,4 artarak 13 bin 586 ton olarak gerçekleşti. Toplam üretimin 2022’de sığır etinin yüzde 71,8’ini, koyun etinin yüzde 22,3’ünü, keçi etinin yüzde 5,3’ünü ve manda etinin yüzde 0,6’sını oluşturduğu açıklandı. Son 10 yılda ise kırmızı et üretiminin 2013’te 1 milyon 99 bin 81 ton iken 2022’de 2 milyon 191 bin 625 tona ulaştığı görüldü.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme