TÜBİTAK'ta bir adım önde

Bademli Ortaokulu, TÜBİTAK kapsamındaki çalışmalarda da oldukça iddialı. Proje içerisindeki üç ana başlıktan bir tanesi 'Fen...

Bademli Ortaokulu, TÜBİTAK kapsamındaki çalışmalarda da oldukça iddialı. Proje içerisindeki üç ana başlıktan bir tanesi ‘Fen Sokağı’ oluşturmak.

Bu kapsamda okulun sol tarafta kalan kısmı tamamen Fen Bilimleri ile ilgili dekotalar, görseller ve çocuklarla üretilen araç gereçlerle donatıldı.

Fen Sokağı’ndaki amaç ise teneffüslerde çocukların bilimsel materyaller ile haşır neşir olarak, görerek hem gizil öğrenmelerini sağlamak hem de teneffüslerde bile öğretimlere devam etmek.

Okulda hazırlanan ikinci bir sokak da ‘İngilizce Sokağı’. Bu sokak için Fen Sokağı’nın tam karşı kısmı değerlendirilmiş.

Bademli Ortaokulu’nun hazırladığı diğer TÜBİTAK projeleri ise kablosuz elektrik iletimi sağlayan adına da ‘Tesla Bobini’ dedikleri bir bobin üretimi ile yumurta kabuğundan bitkilerin daha sağlıklı beslenmesini sağlamak konulu çalışma.

Projede her öğretmen farklı projeler için farklı öğrencilerle çalışıyor. Okulun tüm hazırladığı çalışmalar bir rapor halinde TÜBİTAK merkezine sunuluyor. Merkez çok beğendiği projeleri değerlendirmeye alıyor. Okul içerisindeki tüm çalışmalar TÜBİTAK incelemesinden geçmeyi bekliyor.

Haber: Hülya AYAZOĞLU

 

 

Bakmadan Geçme