• Haberler
  • Gündem
  • TTK'ya 2 bin işçi alımında karşı karşıya başvuru olmayacak

TTK'ya 2 bin işçi alımında karşı karşıya başvuru olmayacak

Zonguldak İş-Kur İl Müdürü Okan Şentürk, 25 Eylül'de başlamış olacak bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 2...

Zonguldak İş-Kur İl Müdürü Okan Şentürk, 25 Eylül’de başlamış olacak bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 2 bin işçi alımı başvurularının İş-Kur İl Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Müdürlüğünde karşı karşıya başvuru alınmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Nisan haset Karadeniz saf gazının devreye katılması töreninde verdiği 2 bin madenci alımında proses başlıyor. 25 Eylül sebebiyle başlamış bulunan başvurulan 29 Eylül haset sona erecek. Başvurular ise Alo 170 ve İş-Kur’un genel ağ sitesi üstünden gerçekleştirilecek. Yüz yüze başvurunun yapılmayacağını anlatım fail İl Müdürü Okan Şentürk, “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğüne alınacak 2 bin ferdin 1500 kişisi Zonguldak’a, 400 kişisi Bartın’a, 100 kişilerde Karabük’ün Yenice İlçesine alınacak olup 35 Eylül Pazartesi haset başlıyor. Başvurular 29 Ekim Cuma haset de sona erecek. Başvuracak bulunan şahısların ilçelerin gelmelerine icap kalmadan Alo 170 haberleşme hattından İş-Kur E-Şube üstünden başvurularını yapabilecekler. İl Müdürlüklerimize Karadeniz Ereğli müdürlüklerimize el kitabı fiziki yerine başvuru icap kalmadan işlemlerini 3 ilimizde de gerçekleştireceklerdir. Bu yönde vatandaşlarımızı haberdar etmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın on paralık birlikte başağrısı yaşamadan dizge üstünden gerçekleştirebilecekler” dedi.

Başvuruların Alo 170 ve İş Kur genel ağ sitesi üstünden yapılacağını anlatım fail Şentürk, “Bununla ilgilendiren Sağlık Bakanlığının henüz ilk alımları oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığının alımları oldu. Belirtilen başvuru çizgileri üstünden müracaatlar yapıldı. Burada da Türkiye genelinde ki başvurularda sıklık yaşanmadan rastgele birlikte kıygınlık yaşanmadığı kabilinden yapılacak başvurularda da Alo 170 ve genel ağ üstünden yapılacak başvurularda da başağrısı yaşanmayacak” ifadelerine arazi verdi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme