• Haberler
  • Siyaset
  • TRT, Türkiye’de Arap Medyasını Güçlendirme İddialarıyla Gündemde

TRT, Türkiye’de Arap Medyasını Güçlendirme İddialarıyla Gündemde

Devlet kanalı TRT’nin, Türk Arap Medya Derneği aracılığıyla Suriye ve diğer Arap ülkelerinden medya personeli yetiştirerek...

Devlet kanalı TRT’nin, Türk Arap Medya Derneği aracılığıyla Suriye ve diğer Arap ülkelerinden medya personeli yetiştirerek TRT’ye yerleştirdiği iddiaları ortaya atıldı. Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Araplardan oluşan bir medya oluşturmanın Türkiye’de olası bir kargaşa durumunda Arap medyasının etkin rol oynayabileceğine dikkat çekti. Aksoy, “Kurslar açıldı, yüzlerce kişi eğitiliyor. Bu kişiler ileride TRT’ye girecek. Türkiye’de ciddi bir hazırlık yapılıyor” şeklinde konuştu.

Haber

Suriye’deki savaşın göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Aksoy, devlet kanalı TRT’nin göçmenlere iş imkanı sağlayacağını ifade etti. Aksoy, “Suriye savaşını yakından takip ettiğim için benzerlikler görüyorum. Samanyolu Televizyonu’nun muhalefet hakkında propaganda yaparak hükümeti eleştirdiği gibi, bu kişiler kolayca Türkiye’de vatandaşlık alıp isimlerini değiştirerek TRT kadrolarına geçecekler. Sonrasında da olası bir karışıklık durumunda, bu medya aracılığıyla propaganda yaparak şaşkına döneceğiz. Türkiye’de TRT Kurdish, TRT Arabic gibi kanallarda her türlü yayın yapılıyor. Alt yazılar da bulunmadığı için ne konuştuklarını kim anlayabilir? Çok endişe verici bir durum” diye konuştu.

Türkiye Arap Medya Derneği’nin Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Yasin Aktay’ın adı dikkat çekiyor. Aktay, Siirt İmam Hatip Lisesi mezunu olarak eğitim hayatına başladı ve ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Doktorasını “Beden, Metin, Kimlik, İslamcı Özgünlük Söylemi” alanında tamamladı. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olan Aktay, Yeni Şafak Gazetesi’nde ve Aljazeera.net’te köşe yazıları yazmaya devam etmektedir.

57 yaşındaki Aktay, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Dış İlişkilerden ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 25. ve 26. Dönem AK Parti Siirt Milletvekilliği yapmış ve Adalet ve Demokrasi Vakfı’nın dört kurucusu arasında yer almıştır. Aktay aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak da görev yapmaktadır.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme