Torbalı’da emlak dolandırıcılarına soruşturma

Torbalı’da emlak dolandırıcılığına karşı mücadele başlatıldı. Torbalı Emlakçılar Derneği’nin gündeme getirdiği dolandırıcılık olaylarına karşı harekete geçen...

Torbalı’da emlak dolandırıcılığına karşı mücadele başlatıldı. Torbalı Emlakçılar Derneği’nin gündeme getirdiği dolandırıcılık olaylarına karşı harekete geçen Torbalı Ticaret Odası, ilçedeki 6 emlak ofisi hakkında soruşturma başlattı. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bu ofislerde gerçekleşen tehdit, şantaj ve vergi kaçırma gibi suçlarla ilgili şikayetlerin geldiğini belirtti.

Olgun, Torbalı’da deniz manzaralı evlerin ilanlarına rağmen bodrum katlarındaki evleri satmaya çalışan dolandırıcılık bürolarının varlığına dikkat çekti. Bunun yanı sıra depremzedeleri de mağdur etmeye çalıştıklarını ifade eden Olgun, ilçedeki kurumlarla birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Haber

Emlak sektöründe alın teri döken ve namuslu bir şekilde ticaret yapan kişileri zan altında bırakan bu dolandırıcılara karşı tüm kurumları harekete geçireceklerini belirten Olgun, vatandaşları sahte ilanlarla kandıran dolandırıcıların evleri gösterdikten sonra başka dairelerinin olduğunu söyleyerek insanların hayallerine ve birikimlerine çöktüklerine dikkat çekti. Kimi zaman direk kira, depozito ve emlak hizmet bedelini elden alıp ortadan kaybolan dolandırıcıların, kimileri ise ev için kredi sözleşmeleri sırasında yüklü miktardaki senetleri imzalatıp insanları mağdur ediyor.

Ticaret Odası Başkanı Olgun, bu dolandırıcıların ilçeyi terk etmesini tavsiye ederek, Torbalı’nın değneksiz bir köy olmadığını ve hukuki olarak tüm kurumları harekete geçireceklerini belirtti.

TOREMDER YÖNTEMLERİNİ AÇIKLADI

E-ticaret platformlarının yaygınlaşması ile birlikte dolandırıcılık yöntemlerinin de değiştiğine dikkat çeken Torbalı Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, son yıllarda en sık karşılaşılan yöntemin düşük fiyatlı ve sahte ilanlar olduğunu söyledi. Tüketicilerin bu tür ilanlarda, emlakçıyı arayarak gayrimenkulle ilgili detaylı bilgi alması gerektiğini belirten Filiz, bu tür uygulamalarla karşılaşanların emlakçıyı TOREMDER’e şikayet etmeleri gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme