• Haberler
  • Asayiş
  • Torbalı yasta! Çocuk cinayetine sadece 11 yıl 8 ay ceza

Torbalı yasta! Çocuk cinayetine sadece 11 yıl 8 ay ceza

10 Temmuz 2023 günü sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen davada Barlak ailesi ve Zafer Partisi İzmir...

10 Temmuz 2023 günü sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen davada Barlak ailesi ve Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa ile partililer yer aldı. Öğlen 12’yi takiben başlayan duruşma da taraflar yeniden dinlendi.

Yenikiraz.com internet sitesinden Turgay Kılıç’ın haberine göre; Davacı olan Barlak ailesinin avukatı olan Ege Tunca, konuyla ilgili detayları paylaştı. Avukat Tunca Haksız tahrik indirimine işaret ederek “Mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hem haksız tahrik indirimi hem de iyi hal indirimiyle cezası 11 yıl 8 aya kadar düşürüldü. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Her türlü temyiz yoluna başvuracağız. Böylesi bir indirimle anne Barlak inanılmaz derece üzüldü ve fenalaştı. Buna sebep anne Barlak ambulansta ilk tedavisi yapıldı.” İfadelerini kullandı.

Katil Türkiye’ye geldiğinde 10 yaşındaydı

Avukat Ege Tunca, katil’in belinden bıçağı eksik olmazdı sözleri ile toplum ve kültür uyuşmazlığına dikkat çekti. Tunca, “10 yaşında Türkiye’ye geliyor. 20 yaşında katil oluyor. Birkaç saniye içinde arkasında bir ölü bir yaralı bırakarak kayıplara karıştı. İkincisi, bu olayı o kadar planlı bir şey yapmış ki, evine gidip soğuk kanlı bir şekilde bıçağın hem ucunu hem de kabzasını temizlemiştir. Kamera kaydı olmasaydı, belki de cinayetin ispatlanması dahi mümkün olmayacaktı. Bu kontrolsüz göçe de artık bir dur demenin vakti geldi. Çünkü her zaman kendi ifadesinde de belirttiği gibi belinden bıçağını eksik etmeyen bir adam. Bir saniye içerisinde bir kişiyi öldürüp bir kişiyi yaralayabilecek bir yeteneğe de sahip. Ve iç savaş travmasından gelmişler. Artık dokumuz uymuyor.”sözleri ile savunmasını destekledi.

Torbalı’da ne olmuştu?

İzmir Torbalı’da 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen olay Barış Yapı Sitesi’nde meydana geldi. Batuhan Barlak(17) ve Suriye uyruklu 20 yaşındaki Muhammed Ali Arab arasındaki tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Barlak, kalbinden bıçaklandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri 17 yaşındaki genci Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ağır yaralanan Barlak, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan Muhammed Ali Arab gözaltına alındı.

İzmir Valiliği, Batuhan’ın ailesine ve yakınlarına karşı herhangi bir zor kullanma ya da gözaltı işlemi uygulanmadığını açıkladı.

Valiliğin açıklamasının tamamı şöyle:

“Bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi öldürülen vatandaşlarımızın kardeşine ve yakınlarına yönelik herhangi bir zor kullanma ve gözaltı işlemi yapılmamıştır. Bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Merkez Medya

Bakmadan Geçme