• Haberler
  • “Toptan kaldırsınlar pazarı, rahatlasınlar”

“Toptan kaldırsınlar pazarı, rahatlasınlar”

Ödemiş Cumartesi Pazarı’nda kendi ürettikleri tereyağı, zeytinyağı, köy ekmeği gibi ürünlerin satışının yasaklanması üzerine mağduriyetlerini dile...

Ödemiş Cumartesi Pazarı’nda kendi ürettikleri tereyağı, zeytinyağı, köy ekmeği gibi ürünlerin satışının yasaklanması üzerine mağduriyetlerini dile getiren köylüler, yalnızca Küçük Menderes Gazetesi’ne konuştu.

Köylüler, konu hakkında şunları söyledi: “Marketlerden alınan ürünler çok mu sağlıklı? Biz her şeyi kendimiz üretiyoruz. Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü’nden tereyağı satabilmek adına sertifika aldık. Eğer sıkıntılı ürün satan varsa ona musallat olsunlar, köylüden ne istiyorlar? Ekmeğin, köy yoğurdunun, tereyağının kaçağı olur mu? Bizim masrafımızı çantamıza bırakıyorlar mı? Bizim ekmeğimizle oynuyorlar. Biz kendi hayvanlarımızın sütünü, yağını satamıyoruz. Biz, paramızı nereden kazanacağız?  Bunu biz köylüler üretmezse şehirden gelen insanlar ne yiyecek? Hep marketler mi kazansın? Biz hayvanlarımıza nelerle bakıyoruz. Bir çuval yem, 100 lira. Bizim hayatımız rezil. Kendi malımızı sattırmıyorlar. İzmir’den insanlar, köylü pazarına alışverişe geliyor. İnsanlar, doğallığı özlediği için buralara geliyor. Bunu satma, onu satma. Biz burada ne satacağız? Toptan kaldırsınlar pazarı, rahatlasınlar.”

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme