Tokyo’da 4 ise İstanbul’u siz hesap edin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, Esenler'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleştirilen...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, Esenler’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT’de katıldığı yayında, trafik ve ulaşım sorununun altını çizerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. Deprem konusunda da açıklamalarda bulunan Göksu’nun iddialarına göre, AKP döneminde İstanbul’da deprem ile ilgili yapılmamış hiçbir bilimsel çalışma yok.

Tevfik Göksu;  “Dünyada iki tane kent deprem altyapısı açısından örnektir; Los Angeles ve Tokyo. Biz şu anda her ikisinden de daha ilerideyiz. Bize proje olarak gelen borçlanmadan başka bir şey gelmedi bugüne kadar. İstanbul adına bugüne kadar hangi projeyi getirdiniz de biz karşı olduk” sözleri ile sürdürdüğü konuşmasında ortaya attığı Los Angeles ve Tokyo’dan ilerideyiz.” iddiasıyla akıllara durgunluk verdi.

Tokyo, Economist Intelligence Unit’in 2019 yılında dünya çapında 60 şehri inceleyerek yayınladığı Güvenli Kentler Endeksi’nde dünyanın en güvenli kenti seçilmişti. 2022 yılında Japonya’da gerçekleşen 7.3 büyüklüğündeki depremde 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme