TKP’den İzmir’de grevdeki ulaşım işçilerine destek

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş sendikasında örgütlü olan ve grev başlatan İzmir metro ve otobüs işçilerine Türkiye Komünist...

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş sendikasında örgütlü olan ve grev başlatan İzmir metro ve otobüs işçilerine Türkiye Komünist Partisi’nden destek geldi. TKP, işçilere destek vermek için İzmir’de bir eylem düzenledi.

Eylemden karelilerin paylaşıldığı sosyal medya paylaşımında da TKP, “İzmir metro ve tramvay işçilerinin haklı mücadelelerinin yanındayız. İşçiler yoksulluğa mahkum edilemez! Metro işçisi kazanacak!” dedi.

TKP’ye bağlı Patronların Ensesindeyiz Platformu da yaptığı paylaşımda Tunç Soyer’e tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in otobüs ve metro işçileri grevlerinin etkisini azaltmak için diğer ulaşım araçlarının seferlerinin sıklaştırıldığını açıkladığı paylaşımı alıntılayan platform, “önce işçilerin hak taleplerini çarpıtarak halkı kışkırt, grevin başladığı gün ulaşıma fahiş zam yap, sonra da grev kırıcılık yapıp utanmadan böbürlen! Sosyal demokrat belediyecilik diye övünürken bunu mu kastediyordunuz @tunscoyer?” İfadelerini kullandı.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme