• Haberler
  • Tire'de göz kamaştıran sergi

Tire'de göz kamaştıran sergi

Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Tire Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi tarafından ortak olarak düzenlenen Yıl...

Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Tire Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi tarafından ortak olarak düzenlenen Yıl Sonu Sergisi, kapılarını izleyicilere açtı. Açılış, Tire Belediyesi Konservatuarı Dans Grubunun gösterisi ve akabinde Tire Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları gösterisi ile başladı.

Açılışa, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in eşi Yüksel Çiçek, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, Kadın Danışma Merkezi Kursiyerleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Tire, çok zengin bir kent”

Açılışta konuşma yapan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, ”Tire’ye ilk geldiğim gün, buradaki kültür ve gelenek zenginliğini fark ettim ve bu zenginliği yaşatacak olan kadınlarımıza destek olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kadınlar sosyalleşsin diye

Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler de bu çalışmalar ile kadınların sosyalleşmesini hedeflediklerini belirtti. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ilçenin gelişimi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Önler, şöyle konuştu: “Sayın Kaymakamımız Tire’de turizm, eğitim ve spor alanları ile ilçenin tanıtımı için büyük çaba gösteriyor.”

Sergideki ürünler, kadın kursiyerlerin eliyle yeniden değerlendirildi. Tamamen atık malzemelerin kullanımı ile el işi ürünler ortaya çıktı. Sergide bunun yanı sıra cam boyama ve halı dokuma ürünleri de yer aldı. Tire Belediyesi ve Tire Halk Eğitimi Merkezi ile ortak olarak düzenlenen yıl sonu sergisi, el emeği göz nuru ile yapılan el sanatları sergisi vatandaşların büyük ilgisini gördü.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme