• Haberler
  • Genel
  • Tire’de Dünya Astsubaylar Günü töreni kutlandı

Tire’de Dünya Astsubaylar Günü töreni kutlandı

Tire, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü coşkuyla karşıladı. Türkiye Emekliler Astsubay Derneği (TEMAD) üyeleri, derneğin kuruluş...

Tire, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü coşkuyla karşıladı. Türkiye Emekliler Astsubay Derneği (TEMAD) üyeleri, derneğin kuruluş tarihçesini anlatarak, Astsubayların önemine vurgu yaptılar. Düzenlenen Çelenk Sunma törenine, üyeler, dernek başkanları ve Tire halkı yoğun katılım sağladı.

 

Türkiye Emekli Malul Müstafi Astsubaylar Yardımlaşma Cemiyeti’nin Başkanı Nedim Kaplancan, derneğin tarihçesini açıklayarak şunları ifade etti: “Derneğimiz, 29 Aralık 1962 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak görev yapmış, emekli ve maluliyet nedeniyle ayrılmış astsubayların toplumsal dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. 17 Ekim 1984 tarihinde ise kamu yararına faaliyet gösteren dernekler statüsünde Türkiye Emekliler Astsubay Derneği (TEMAD) olarak kurulmuştur.”

 

Dernek, 09 Mart 2009 tarihinde Tire’de  Cengiz SARSIN, Vedat ERTİT, Mehmet ASLANHAN, Mehmet KIRLI, Metin KIRIKKAYA, Yaşar BAŞTAŞ ve Haluk ÇAVAŞ’ın liderliğinde kurulmuştur.  Kaplancan, derneğin amacını da şu şekilde açıkladı: “Derneğimizin amacı, Cumhuriyet kazanımlarına, ulusal bütünlüğümüze ve egemenliğimize, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, Atatürk’ün düşünce sistemine ve manevi şahsiyetine içten ve dıştan yapılacak her türlü saldırı ve ihlallere karşı kamuoyunu doğru yönlendirmek için yasal her türlü reaksiyonu göstermeyi milli bir görev addetmek ve bu kapsamda gerekli çalışmaları ve faaliyetleri en etkin şekilde göstermektedir.”

 

Ayrıca, Astsubaylar olarak görevlerini laikiyle yerine getirdiklerini belirten Nedim Kaplancan, şunları ekledi: “Görevimizi yerine getirirken her zaman yanımızda olan ailelerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Görev yaptığımız süre zarfında şehit olduk, gazi olduk, görev süresini doldurunca emekli olduk. Bugün TEMAD olarak tekrar sorunlarımızı yöneticilere duyurmak istiyoruz. Bu konuda bu güne kadar çalışmalar yaptık, inşallah maddi ile manevi sorunlarımız çözüme ulaşır. Cumhuriyetimizin 100. yılında Astsubaylar olarak katılım sağlayan herkese teşekkür eder, saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.”

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme