• Haberler
  • Gündem
  • Tire Tren Garı'na 13 Milyon TL'lik Dev Yatırım: Modern Ulaşım Başlıyor

Tire Tren Garı'na 13 Milyon TL'lik Dev Yatırım: Modern Ulaşım Başlıyor

AK Parti Tire İlçe Başkanı A. Kadir Uğurlu'nun girişimleriyle, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın destekleriyle Tire Tren Garı, kapsamlı bir yenileme sürecine girdi. Yıllardır atıl durumda kalan gar, artan nüfus ve ulaşım ihtiyacı doğrultusunda modernizasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bulacak

 

 

İlk Kazma Vuruldu

Yaklaşık 13 milyon TL bütçe ile hayata geçirilen projede ilk kazma vuruldu. Restorasyonun ilk aşamasında, istasyon binası güçlendirilerek daha modern ve işlevsel hale getirilecek. Ayrıca, peronlar genişletilerek yolcu kapasitesi artırılacak ve engelli erişimi için özel düzenlemeler yapılacak.

Geleceğin Ulaşım Ağı Kuruluyor

Elektrikli tren hatları için altyapı çalışmaları da hızla devam ediyor. Projenin şu anda %15'lik kısmı tamamlanmış durumda; sinyalizasyon çalışmaları ise sürüyor. Elektrikli tren projesinin 2025 sonuna kadar tamamlanması ve 2026 yılında yerli elektrikli tren setlerinin devreye girmesi planlanıyor. Bu yatırım, Tire’nin ulaşımını daha çevreci ve hızlı hale getirecek.

Uğurlu'dan Teşekkür ve Vizyon

AK Parti Tire İlçe Başkanı A. Kadir Uğurlu, bu yatırımın şehrin gelişimi için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Tire Tren Garı’nın yenilenmesi, ulaşım altyapımızı güçlendirecek ve şehrimizin kalkınmasına önemli katkı sağlayacak. Destek veren tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Tire’nin Ekonomisine Katkı

Yenilenen Tire Tren Garı, yerel halk ve şehir dışından gelen yolcular için önemli bir hizmet sunacak. Modern ulaşım altyapısıyla birlikte, Tire’nin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkılar sağlaması bekleniyor. Bu proje, Tire'nin geleceğine yapılmış büyük bir yatırım olarak kayıtlara geçecek..
 

Bakmadan Geçme