Tire'de Kurtuluş Haftası Şenlikleri Coşkulu Bir Programla Kutlanacak

Tire'de Kurtuluş Haftası Şenlikleri, 6 gün sürecek coşkulu etkinliklerle başlıyor

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 4 Eylül Kurtuluş Şenlikleri bu yıl 6 gün sürecek etkinliklerle dolu dolu geçecek. Şenlikler, halk oyunlarından konserlere kadar zengin bir program sunacak.
Şenlikler 30 Ağustos’ta Başlayacak
Tire Belediyesi’nin hazırladığı program, 30 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Akşam saat 20.00’de Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek Fener Alayı’nın ardından Gölet Şenlik Alanı’nda stantların açılışı yapılacak. Etkinlik, saat 21.30’da Tireli müzisyen Semih Anıl Konseri ile devam edecek.
Dolu Dolu Etkinlik Programı
•    31 Ağustos Cumartesi: Saat 21.00’de Lütfi Kol Tire Sanat Orkestrası Konseri
•    1 Eylül Pazar: Saat 21.00’de Halk Oyunları Şöleni. Saat 18.00’de Halk Oyunları Korteji, Şehitleri Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.
•    2 Eylül Pazartesi: Saat 21.00’de Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Tire Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nun birlikte vereceği ‘’Alaturka Gecesi’’ Konseri
•    3 Eylül Salı: Saat 21.00’de Tireli şarkıcı Celal Geçgin Konseri
•    4 Eylül Çarşamba: Saat 10.00’da Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayacak gün, saat 11.30’da Cumhuriyet Şehri Tire Fotoğraf Sergisi’nin açılışıyla devam edecek. Akşam saat 21.00’de Gölet Şenlik Alanı’nda ünlü sanatçı Niran Ünsal Konseri ile son bulacak.
Halk Oyunları Şöleni ve Korteji
1 Eylül Pazar günü saat 18.00’de Halk Oyunları Korteji, Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu eşliğinde Şehitleri Parkı’ndan başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Kortej yürüyüşünün ardından saat 21.00’de Gölet Şenlik Alanı’nda Halk Oyunları Şöleni düzenlenecek. Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi, Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Tire Mehteran Takımı Kültür Sanat Derneği ekiplerinin gösterileri yer alacak.
Tire’de bu yılki Kurtuluş Haftası Şenlikleri, şehrin tarihini ve kültürel değerlerini kutlamak için geniş bir etkinlik yelpazesi sunarak, coşkulu bir şekilde kutlanacak.
 

Bakmadan Geçme