• Haberler
  • Tire Belediyespor hükmen şampiyon

Tire Belediyespor hükmen şampiyon

1.Amatör Küme H Grubu’nda Tire Belediyespor, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılı takım,...

1.Amatör Küme H Grubu’nda Tire Belediyespor, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılı takım, rakibi Urla Gençlikspor’un sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen 3-0 galip geldi ve takipçisi Yelkispor’un son haftayı bay geçecek olması nedeniyle grubunu ilk sırada bitirmeyi garantiledi. Urla ekibinin müsabakaya çıkmayacağını Tire Belediyespor’a bildirdiği ancak mesai saatleri içerisinde federasyona haber vermediği öğrenilirken bu nedenle sarı kırmızılı futbolcular ve hakemler, hükmen galibiyet ilanına dek sahada hazır bulundular. Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı’nda daha sonra Tireli oyuncular, çift kale maçı yaptılar.

 

Çırpı’dan müthiş zafer

 

Sezonu önümüzdeki hafta ligden çekilen Selçuk Efesspor’u hükmen 3-0 mağlup ederek kapatacak olan Çırpı Doğanspor, zoru başardı ve mutlaka kazanması gereken karşılaşmada konuk olduğu Urla Belediyespor’u 6-1 gibi farklı bir skorla geçerek ligde direkt kalma olasılığını artırdı. Sarı kırmızılılar, bu galibiyet ile puanını 10’a çıkarıp haftayı 12 puanlı Seferihisarspor’un gerisinde kapatsa da önümüzdeki hafta hükmen galibiyet sonucu hanesine yazılacak üç puan ile sezonu 13 puan ile noktalayacak.

 

Çırpı Doğanspor’un play out oynamaması için bu haftayı bay geçen Seferihisarspor’un son hafta sahasında ağırlayacağı Beydağ Belediyespor’u yenememesi gerekiyor. Karşılaşmadan sarı lacivertlilerin galip ayrılması, Çırpı Doğanspor’un kümede kalmak için play out maçı yapacağı anlamına gelirken beraberlikte ise puanlar eşit olacak ve ikili averajda üstün olan Çırpı Doğanspor, zoru başararak ligde kalacak.

 

Ayrancılar’a büyük şok

 

İkinci sıradaki Yelkispor, deplasmanda Özderespor’u 3-1 yenerken haftaya üçüncü giren Ayrancılar Gençlikspor ise Selçuk Efesspor’u hükmen 3-0 ile geçse de dördüncülüğe geriledi. 16. haftada Urla Gençlikspor’un 2-0 kazandığı Gümüldürspor müsabakasında kurallara aykırı hareket etmesi nedeniyle maçı Menderes temsilcisi Gümüldürspor’un 3-0 hükmen kazanmasına ve Urla Gençlikspor’un da üç puanının silinmesine karar verildi.

 

Gümüldürspor ise deplasmanda Beydağ Belediyespor’u 2-1 ile yenmeyi bildi. Bu sonuçların ardından 49 puanlı Tire Belediyespor ile 48 puanlı Yelkispor, play off maçlarına kalmayı garantiledi. Gümüldürspor, lehine çıkan karar sonrası 43 puan ile üçüncülüğe yükseldi. Ayrancılar Gençlikspor ise puanını 42’ye çıkarmasına rağmen dördüncülüğe geriledi. Ligin son haftasında Gümüldürspor, sahasında Urla Belediyespor ile kapışırken Ayrancılar Gençlikspor ise derbi maçta Tire Belediyespor’u konuk edecek.

 

Osman Toka

Bakmadan Geçme