• Haberler
  • Tire Belediye’den on numara seri

Tire Belediye’den on numara seri

1.Amatör Küme H Grubu’nda pazar günü Yelkispor’u 90+5’te Hasan’ın kaydettiği golle 1-0 mağlup eden ve normal...

1.Amatör Küme H Grubu’nda pazar günü Yelkispor’u 90+5’te Hasan’ın kaydettiği golle 1-0 mağlup eden ve normal sezonun bitimime iki hafta kala maç eksiği ile liderliğe yükselen Tire Belediyespor’un önünde şampiyonluk için sadece bir 90 dakika kaldı. Bir puan gerisindeki Yelkispor’un son haftayı bay geçecek olması nedeniyle müthiş bir avantaja sahip olan sarı kırmızılılar, bu hafta sonu sahasında ağırlayacağı Urla Gençlikspor’u mağlup etmesi halinde grubunu şampiyon tamamlamayı garantileyecek.

Play off için avantaj

Tire temsilcisi, normal sezonu zirvede noktalaması halinde Süper Amatör Lig’e yükselmek için oynanacak play off maçlarına daha sonraki turlardan katılacak. Bu da takımın daha az maç yaparak bir üst lige çıkma şansı kazanması anlamına geliyor. Ayrıca son haftaki zorlu Ayrancılar Gençlikspor deplasmanı da formaliteden öte bir anlam taşımayacak.

Yenilgiler hırslandırdı

Sarı kırmızılı takımın iki mağlubiyet peş peşe alıp bir dönem ilk üç dışında kalmasına rağmen bugün bu noktada olması ise son on maçta alınan on galibiyetin eseri. Sezonun ilk yarısında bay geçtiği haftanın ardından Özderespor ve Yelkispor müsabakalarında üst üste sahadan puansız ayrılan Tire Belediyespor, buna rağmen yılmadı ve o günden beri çıktığı on maçta hanesine 30 puan yazdırmayı başardı.

Rakiplerini gole boğdu

Galibiyet serisine hafta sonu şampiyonluk için ağırlayacağı Urla Gençlikspor ile deplasmanda çıktığı maç ile başlayan ekip, o mücadeleden 7-3’lük zaferle ayrılmayı bildi. Tire Belediyespor, daha sonraki haftalarda ise sırasıyla Ayrancılar Gençlikspor’u 5-1, Çırpı Doğanspor’u 5-0, Gümüldürspor’u 6-1, Seferihisarspor’u 12-0, Beydağ Belediyespor’u 3-1, Urla Belediyespor’u 5-1, Selçuk Efesspor’u hükmen 3-0, Özderespor’u 4-0 ve Yelkispor’u da 1-0 ile devirdi.

On maçlık dönemde rakip fileleri 51 kez havalandıran Tire Belediyespor, maç başına 5.1 gol atma ortalaması ile oynarken kalesinde sadece yedi gol gördü ve on maçta +44 averaj tutturdu.

Osman Toka

Bakmadan Geçme