Tınaztepe'li yeni Nöroloji Uzmanı göreve başladı

Tınaztepe Torbalı Hastanesi'nde Nöroloji Polikliniği doktoru hasta kabulüne başladı. 32 yıllık deneyimli doktor Ahmet Gencer, Torbalı...

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde Nöroloji Polikliniği doktoru hasta kabulüne başladı. 32 yıllık deneyimli doktor Ahmet Gencer, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını tedavi edecek.

Daha önce Konya, Ankara, Şanlıurfa, Aydın ve İzmir’deki çeşitli hastanelerde görev yapan Uzm. Dr. Ahmet Gencer, artı k Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde görev yapacak. Aslen Nazillili olan Uzm. Dr. Gencer, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını sağlığına kavuşturacak. Uzm. Dr. Ahmet Gencer, Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde baş ağrısı, baş dönmesi, bunama, sara hastalığı, felç, migren, dengesizlik, yürüme güçlüğü, unutkanlık gibi nöroloji kapsamına giren tüm hastalıkların tedavisini yapacak.

Sıcak havalarda baş dönmesi ve baş ağrısı artıyor

Aşırı sıcakların beyni de olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Özellikle yazın baş ağrısını ve migreni tetikleyen bazı faktörler var. Güneş ışınları etkisini artırdıkça, baş ağrısı, baş dönmesi ve MS gibi hastalıkların şiddeti de artabiliyor. Tınaztepe’de hasta kabulüne başlayan Nöroloji Doktoru Ahmet Gencer, ayağının tozuyla yaz aylarında artış gösteren nörolojik hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Gencer, kronik ağrıları olan kişilerin bunun çoğunlukla farkına bile varmadığına dikkat çekti. Bilimsel çalışmaların sıcak havalarda damarların genişlemesiyle baş ağrılarının da arttığını gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: “Sıcak hava, tansiyon yükselmelerine sebep olduğu için özellikle hipertansiyon hastalarında tehlikeli bir durum oluşturabilir. Yüksek tansiyon sıklıkla, kendisini ensede ağrı ile gösterir. Sıcakların yanında lodos özellikle migreni tetikleyen en önemli sebeplerden biridir. Sıcaklar sebebiyle artan klima kullanımı da, baş ağrılarına sebep olur. Klimalı ortamda uzun süre bulunmak baş ağrılarına yol açabilir.”

Baş ağrınız varsa nöroloji uzmanına başvurun

Yaz dönemiyle birlikte artan baş ağrılarının tedavisinin ağrının tipine göre farklılık gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Gencer, şunları kaydetti: “Bu sebeple, tedavinin şekline karar vermeden önce ağrının tipinin belirlenmesi önem taşır. Gerilim tipi baş ağrısında depresyon tedavisine yönelik ilaçlar faydalı olabilirken; migren tedavisinde ilk basamak, hastalığın tetikleyicilerinden mümkün olduğunca uzak durmaktır. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizler ile mevsimsel değişikliklere karşı önlem almak gerekir. Bunlara dikkat edilmesine rağmen ataklar hastaya atak sıklığını azaltıcı ilaç tedavisi uygulanır. Migren tedavisinde kullanılabilecek pek çok ilaç mevcuttur. Bu ilaçların sırayla denenmesi gerekebilir.”

Başınızı sıcaklardan koruyun

Tınaztepe’li Nöroloji Uzmanı, yaz sıcaklarında, baş ağrısı riskine karşı önerileri şöyle sıraladı: “Güneşin dik olarak geldiği en sıcak saatlerde kendinizi ve başınızı koruyun. Bu saatlerde çok fazla dışarıda kalmamaya özen gösterin. Güneşe çıkmak zorunda kaldığınızda şapka veya şemsiye kullanın. Ani ısı değişikliklerinden kaçının. Çok sıcak ortamdan, klimatize edilmiş soğuk ortama geçmemeye dikkat edin. Klimadan gelen soğuk havaya doğrudan maruz kalmayın. Su ve soğuk ayran gibi serinletici sıvıların tüketimini artırın. Çok sıcaklarda alkol tüketiminin baş ağrılarını tetikleyeceğini unutmayın.”

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme