Tınaztepe'de Beyin ve Sinir Cerrahı mikrocerrahi yöntemi ile ameliyatlara başladı
DR. Karaağaç, hastanede kafa travmaları, omurga ve omurilik-sinir yaralanmaları, beyin-omurilik ve omurga tümörleri, bel ve boyun...
DR. Karaağaç, hastanede kafa travmaları, omurga ve omurilik-sinir yaralanmaları, beyin-omurilik ve omurga tümörleri, bel ve boyun fıtıkları, hidrosefali (beyinde sıvı toplanması), sinir sıkışması gibi rahatsızlıkları tanısı ve cerrahi tedavisini yapacak. Beyin omurilik ve sinir cerrahisi Op. Dr. Sinan Karaağaç, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve uzmanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi ana bilim dalında tamamladı.
Bel ağrısı ve bel fıtığı hakkında önemli uyarılar
Deneyimli Doktor, ayağının tozuyla bel ağrısı ve bel fıtığı hakkında açıklama yaptı. Tınaztepe’li Beyin Cerrahı, Türkiye’de bel ağrısının üst solunum yolları hastalıklarından sonra (nezle, grip, vb.) en çok iş ve güç kaybına neden olan rahatsızlık olduğunu ifade etti. Bel ağrılarının nedenlerinden olan bel fıtıkları bel omurları arasında yer alan kıkırdak (disk) denilen yapıların bozulmasıyla başladığını ve insanlarda dönem dönem bel ağrısı atakları ile kendini belli ettiğini zamanla kıkırdaktaki bozulmanın ilerlemesi ve olgunlaşması ile bel ağrısına bacak ağrısı eklenmektedir. İnsanların yüzde 80’i hayatlarının bir döneminde bel ağrısından yakınmaktadır. Hastaları muayene ettikten sonra MR ile kıkırdaktaki bozulmayı ve fıtığı görüntülemekteyiz” dedi.
Mikrocerrahi en çok uyguladığımız açık ameliyat türü
“Hastalarımızın tanısını koyduktan sonra ayaklarında kuvvetsizlik gelişmemişse, ilaç tedavileri uyguluyoruz” diye konuşan Op. Dr. Sinan Karaağaç, “Hastanın çektiği ağrı şiddetli olabilmektedir. Ağrı kesicilerle geçmeyebilir, rahatlamayabilir. Bu ve bazı durumlarda ameliyat önermekteyiz. Kapalı veya açık ameliyat (mikrocerrahi) teknikleri ile hastayı tedavi etmeye çalışıyoruz. Mikrocerrahi en çok uyguladığımız açık ameliyat türü. Mikrocerrahi ile hastaların sağlığına yüzde 90-97 oranında kazandırmayı amaçlıyoruz. Hasta ameliyat olduktan 6 saat sonra beslenmeye ve 8 saat sonunda ayaklanmaya başlamakta, hastanede 24 saati tamamladıktan sonra evine gidebilmektedir. Ameliyat sonrası düzenli kontrollere çağırılarak bel eğitimi ve egzersiz programı verilmekte. Zamanla günlük hayata adaptasyonu sağlanmaktadır” diye konuştu.
Samime SARAYKÖY