Tertemiz denizler için güçler birleşti

Geçen sene Marmaris sahilinde Deniz Temiz 4 isimli bir tekneyle 100 bin litre atık sıvı toplama...

Geçen sene Marmaris sahilinde Deniz Temiz 4 isimli bir tekneyle 100 bin litre atık sıvı toplama amacını başarıyla yapan Yorglas, bu yıl Göcek’te Turmepa 3 isimli teknede çalışacak ve 600 bin litre atığın denizlere karışmasını engellemeyi hedefleyecek.

Turmepa ortaklığı ile ikinci kez yapılan projeden elde edilecek veriler ise Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar ve Turmepa Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu kamuoyu ile paylaşacaklar.

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, “Denizlerimiz ülkemizin en önemli mirasları arasında yer alıyor ve onları korumak geleceğimiz için hayati önem taşıyor. TURMEPA ile gerçekleştirdikleri iş birliğimiz ise Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan “Temiz Su ve Sıhhi Koşullar”, “Sudaki Yaşam” ve “Hedefler için Ortaklık” esaslarına dayanıyor. Geçen sene TURMEPA ile harika bir yolcuğa çıkarak 120 bin litre atığın denizlere karışmasını önledik. Üstelik yola çıktığımızda hedefimiz 100 bin litre sıvı atık toplayabilmekti. Bu yıl ise hedefimizi 5 katına çıkararak çok daha büyük bir tekne ile 600 bin litre sıvı atığın toplanması olarak güncelledik. Ülkemizin denizlerini cam gibi yapmak için yola çıktık ve bunu başarana kadar var gücümüzle çalışacağız. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında temiz çevre misyonuyla geleceğimizin teminatı denizlere sahip çıkacağız” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme