Telefon Savaşları

Değerli Küçük Menderes okuyucuları Bu hafta bir telefon markasını birlikte inceleyeceğiz Telefon savaşlarında Microsoft, Android ve...

Değerli Küçük Menderes okuyucuları

Bu hafta bir telefon markasını birlikte inceleyeceğiz

Telefon savaşlarında Microsoft, Android ve IOS gibi işletim sistemleri tabiri caiz ise savaşırken, aynı zamanda telefon markaları da işletim sistemlerinden bağımsız olarak kendi modellerini ön plana çıkarma amacındalar.

Apple, Samsung ve Huawei’nin başını çektiği telefon üreticileri, kendi aralarında modelleri de kıyaslamakta ve rekabet etmekteler. Son zamanlarda çokça reklamını gördüğümüz Huawei Mate 20 PRO için aşağıdaki özellikler paylaşıldı. Bir göz atalım :

Huawei P20 Pro Özellikleri:

Gövde: metal çerçeveli çift cam, 7.65mm kalınlığında

Ekran: 6.1 “AMOLED, 1080 x 2244 px çözünürlük (408ppi);

Yonga seti: Kirin 970 yonga seti, okta-çekirdekli işlemci (Cortex-A73 2.4GHz + A53 1.8GHz), Mali-G72 MP12 GPU

Bellek: 6 GB RAM, 128 GB depolama

İşletim Sistemi: EMUI 8.1 ile Android 8.1 Oreo;

Kamera: 40MP f / 1.8 renk + 8MP f / 2.4 renk telefoto + 20MP f / 1.6 siyah beyaz, 4K video yakalama, 720 @ 960fps yavaş-mo, Leica marka

Kamera özellikleri: 1 / 1.7 “40MP sensör, ISO 102,400’e kadar, 3x optik zoom, 5x hibrit zoom, OIS + EIS, çekildikten sonra fotoğrafları ve odağı değiştirebilir, Değişken Diyafram, Portre Modu, uzun pozlama çekebilir tripodsuz

Selfie kam: 24MP, f / 2.0 Leica objektif, canlı bokeh efektleri ile Portre Modu; 2D Yüz Kilidi

Pil: 4,000mAh; Süper şarj

Güvenlik: Parmak izi okuyucusu (ön), 0.4 saniye yanıt süresi

Bağlantı: Çift SIM, Wi-Fi a / b / g / n / ac, Bluetooth 4.2 + LE, NFC, USB Tip-C

Misc: IR blaster, stereo hoparlörler

Buradan belleklerin, kamera piksellerinin pil sürelerinin arttığını rahatlıkla görebiliyoruz. Fakat asıl değinmek istediğim nokta, daha önceki yazılarımızda da yer verdiğimiz kablosuz şarj teknolojisi hakkında. 9W olan çıkış güçleri artık 20W’a yükseldi ve bu teknoloji gelişmeye devam ediyor.

Yani daha ilerici bir görüş ile düşünecek olur isek, gelecekte herkes telefonunu başka bir telefon ile şarj edebilecek ve bunun için ayrı bir şarj cihazı ya da kablosu taşımayacak.

Artık cep telefonları nasıl akıllı cihazlara dönüştü ise; akıllı cihazlar da herşey ile entegre olan ve multi task dediğimiz çoklu işleve ve çoklu görev yapan cihazlara dönüşüyor. Akıllı cihazlar sadece konuşmak ve internete bağlanmak için değil, şarj etmek için, video ve oyun için, hatta tartmak için evet yanlış duymadınız, mesela 1 kiloya kadar olan ağırlık ölçümleri için kullanılabilir olacak. Artık çoklu görevleri teknolojik cihazlar ile yönetebileceğimiz bir devir geliyor.

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Bakmadan Geçme