• Haberler
  • Ekonomi
  • TCMB Başkan Yardımcısı Emrah Şener’in İstifa İddiası Yalanlandı

TCMB Başkan Yardımcısı Emrah Şener’in İstifa İddiası Yalanlandı

TCMB’de Son Değişikliklerle İlgili İddialar Yalanlandı Son yıllarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yaşanan değişiklikler gündemden...

TCMB’de Son Değişikliklerle İlgili İddialar Yalanlandı

Son yıllarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yaşanan değişiklikler gündemden düşmüyor. Son beş yılda beş başkanın görev değişikliği yaşadığı kurumda, birçok çalışan da farklı nedenlerle istifa etmek zorunda kalıyor ya da kurumdan ayrılıyor.

Son olarak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek’i ataması ve TCMB’nin başına Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesiyle ekonomi cephesinde bazı koltuklar yeniden düzenlenmeye başlanmıştı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden “TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener’in istifa ettiğini” iddia etti.

Ancak, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yapılan açıklamaya göre, bu iddia tamamen yanlıştır. DMM açıklamasında, “TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği” iddiasının doğru olmadığı belirtilerek, Şener’in görevine devam ettiği ve çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme