• Haberler
  • Tarlada da pazarda da tat vermiyor

Tarlada da pazarda da tat vermiyor

Karpuz fiyatlarının tarlada 30 ila 40 kuruş seviyelerinde gezmesinin yanı sıra Ödemiş'te karpuz pazarının kurulduğu Eski...

Karpuz fiyatlarının tarlada 30 ila 40 kuruş seviyelerinde gezmesinin yanı sıra Ödemiş’te karpuz pazarının kurulduğu Eski İstasyon mevkiinde bulunan karpuz tüccarları, alıcı gelmemesinden yakınıyor.

Geçtiğimiz günlerde hasadı yapılan Ödemiş karpuzunun kilo fiyatının tarlada 30-40 kuruşa kadar düşmesiyle birlikte hem karpuzunu tarladan satan üreticiler hem de karpuz pazarındaki tüccarlar sıkıntı çekiyor.

Ödemiş Ziraat Odası İkinci Başkanı Mehmet Dinlenmez, “Ödemiş karpuzunun diğer karpuzlara göre biraz daha geç çıkması ve havaların da bir hayli sıcak olmasından dolayı karpuzun tarladaki fiyatı, 30 ila 40 kuruş seviyesinde. Böyle giderse önümüzdeki günlerde dahi düşüşler yaşanabilir. İlçemizde bugünlerde karpuz bereketi yaşanıyor. Ancak fiyatlardaki düşüklükler, Küçük Menderes’teki üreticileri bir hayli üzüyor. Türkiye genelinde karpuzların piyasaya çıkması, buradan çıkan karpuzların önünü kesmektedir” dedi.

“Ya değiştireceğiz ya bırakacağız”

Eski İstasyon mevkiindeki karpuz pazarında bulunan karpuz üreticilerinden İbrahim Çınar, “Şu anda buradaki karpuz fiyatları, toptan satış olarak 40-50 kuruşlarda gezmektedir. Fiyatların istenilen düzeyde olmamasının yanı sıra alıcı sıkıntısı da dikkat çekmektedir” şeklinde konuştu.

Ödemişli karpuz tüccarlarından Ferhat Acar, “Karpuzun toptan fiyatı, 30 ila 50 arasında gezmektedir. Son yıllarda karpuz piyasasında alıcı sıkıntısı var. Böyle devam ederse ya karpuz yetiştirme şeklini değiştireceğiz yahut da bu işi bırakacağız” dedi.

“Büyük şehirlerdeki fiyatlar, şaşkınlık verici”

Bir diğer karpuz tüccarı Gürol Duvarcı ise şunları söyledi: “İlçemizde karpuz sezonu 50 kuruşla açılmıştı ancak şu andaki tarla fiyatı 30-40 kuruş. Bazı yerlerle aynı anda çıkan Ödemiş karpuzu bir hayli lezzetli ve güzel olmasına pazarda yer bulamıyor. Bu, bir hayli düşündürücüdür. Değerli alıcılarımızı pazarımıza bekliyoruz.  İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerde karpuz fiyatlarının bir hayli yüksek olması da karpuz üreticilerini şaşırtıyor çünkü buradaki karpuz üreticilerinin aldığı rakamlar sabit ve istenilen düzeyde değil. Sadece ufak bir nakliye ücretiyle buradan ucuz fiyata alınan karpuz, büyük şehirlerde yüksek fiyatlardan satılmaktadır.”

  Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme