• Haberler
  • Tarımın gelecekteki önemi konuşuldu

Tarımın gelecekteki önemi konuşuldu

Ürdün, Ukrayna, İran ve Hırvatistan’dan gelen tarım yazarları ve akademisyenlerin yanında Tarım Yazarı ve Tarım Gazetecileri...

Ürdün, Ukrayna, İran ve Hırvatistan’dan gelen tarım yazarları ve akademisyenlerin yanında Tarım Yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAYGAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural ile bir araya gelen Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, toplantıyla ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı: “Gıda terörü kaynaklı hastalıkların dünyada daha  çok yaygınlaştığı görülüyor. Bu nedenle tarım gazetecilerinin spor muhabirleri kadar gündemde olmamasını doğru bulmuyorum. Dünyada gıda ve tarım ürünleri giderek değerleniyor. Sağlıklı tarım ürünlerinin üretilmesinin ve tüketilmesinin önemi, her geçen gün artıyor. Bu nedenle üreticinin yanında tarım gazetecilerinin de sorumluluğu artıyor. Tarım gazetecilerinin gelecekte tarımın doğru bilinçlendirmesi adına önemli görevleri olduğunu düşünüyorum. Ödemiş tarım ürünleri ve çeşitliliğinde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden ve dünyanın en verimli üç ovasından biri. Bu nedenle de tarım gazetecilerinin Ödemiş ile irtibatta olması da çok önemli.”

 

Tarım Yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAYGAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural, “İzmir’deki AGROEXPO Fuarı vesilesi ile gelen konuklarımızın özellikle Küçük Menderes Ovası’nı da ziyaret etmelerini istedik. Bu kadar verimli olan bu toprakların isminin duyurulması ve öneminin vurgulanması bizim için çok önemli” dedi.

 

Ödemiş ve çevresindeki

tarımsal faaliyetler

 

Hırvat gazetecinin “Ödemiş Ticaret Odası olarak bu bölgenin ve çiftçilerin tarımda gelişebilmesi için neler yapmaktasınız?” sorusunu Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, şu şekilde yanıtladı:  “Köylü ve çiftçileri eğitmek amacıyla sürekli eğitimlerimiz ve seminerlerimiz devam ediyor. Süs bitkileri ve fidancılık sektöründeki firmalarımız için de devam eden Ur-Ge projemiz var. KOSGEB, Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın hibe ve desteklerinden üreticilerimizi faydalandırıyoruz. Aynı zamanda fuarlara katılmalarını sağlayıp hem ürünlerinin tanıtımlarını yapmalarında yardımcı oluyoruz hem de fuara katılımları ile kendilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Aldığımız coğrafi işaret ve marka tescilleriyle ürünlerimizin tanınırlığını daha da arttırmaya çalışıyoruz.

 

Bana göre bir ülkenin gelişmesi için üç temel unsur vardır. Birincisi iyi bir tarım politikası, ikincisi iyi bir eğitim sistemi, üçüncüsü de herkes için adil bir hukuk sistemi. Tarım ile karnını doyurursun, iyi bir eğitim sistemi ile geleceğini güvence altına alırsın, adil bir hukuk sistemi ile de kendini güvende hissedersin. Dünyada ülkelerin gelişmişlik seviyelerine baktığımızda iyi tarım politikalarının olduğunu gözlemliyoruz. Bu noktada da büyümenin temelinde doğru tarım politikalarının olduğunu bir kere daha tekrarlamak istiyorum.”

 

Büşra Boyar

Bakmadan Geçme