Tarımdaki Jeotermal devrim
Sağlıklı ve uygun maliyetli gıdaya erişimde hayati rol üstlenen jeotermal seralar Türkiye'nin birçok bölgesinde kurulmaya başlandı....
Sağlıklı ve uygun maliyetli gıdaya erişimde hayati rol üstlenen jeotermal seralar Türkiye’nin birçok bölgesinde kurulmaya başlandı. Yerli, temiz ve sürdürülebilir bir kaynak olan jeotermal ile seraların enerji masrafları en aza indiriliyor.
Türkiye’deki jeotermal sera uygulamaları hakkında konuşan Jeotermal Enerji
Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, halen 4 bin 500 dönüm seviyesinde olan
sera alanının ülke potansiyelinin çok altında olduğunu ifade ederek, “Doğru politikalar ve teşvik
mekanizmaları ile 10 yıl içerisinde 100 bin dönüm sera alanına rahatlıkla ulaşabiliriz. Bu sera
alanı ile tarımda 100 binin üzerinde yeni istihdam sağlarken, sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimi
kolaylaştırabiliriz. Bunun için ayaklarımızın altındaki güneş olarak adlandırdığımız jeotermali
ülke ekonomisi açısından değerini iyi anlamamız ve sonuna kadar ondan yararlanmamız
gerekiyor.” dedi.
Haber Merkezi