Tanrıkulu’na farklı çevrelerden destek

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TV100 isimli kanalda yaptığı açıklamalardan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında 'Türk...

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TV100 isimli kanalda yaptığı açıklamalardan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı. Tanrıkulu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1980 Darbesi’ni ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni gerçekleştirdiğini söylemiş, ordunun doğuda pek çok köyü yaktığının belgelerle kanıtlandığını vurgulamıştı.

Tanrıkulu’na kendi partisinden tepkiler

Tanrıkulu’na tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, aynı kanalda “biz bu görüşte değiliz. Bunun bu şekilde yapılmasını uygun görmüyoruz. Yetkili organlarımız konuyu değerlendirecektir, Eylül sonunda bir Parti Meclisi yapacağız” açıklamalarında bulunurken Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez.
Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu’na farklı çevrelerden destek var

Öztrak’ın paylaşımını altıntılayan Hayko Bağdat, yaptığı paylaşımda “Ne yapacaksınız? Kendi vekilinizi götürüp AKP’ye mi teslim edeceksiniz? Yalan mı söylüyor Sezgin Tanrıkulu? Peh…” ifadelerini kullandı.

Ne yapacaksınız? Kendi vekilinizi götürüp AKP'ye mi teslim edeceksiniz? Yalan mı söylüyor Sezgin Tanrıkulu?
Peh… https://t.co/JSqx5iiv6Z

— Hayko Bağdat (@haykobagdat) September 9, 2023

Firari gazeteci Erk Acarer ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cihatçı çetelerle ortak operasyon düzenlediğini iddia ederek “TSK hala radikal İslamcı militanlar ile ortak operasyon yapıyor. El Kaide bölgesi İdlib’te 12 gözlem noktası var. Darbede o ‘gözbebeklerinin’ kafası kesildi. O zaman neredeydiniz? Korkak, ikiyüzlüler. Sizden muhalif olursa çakaldan da aslan olur böyle!” dedi.

TSK hala radikal İslamcı militanlar ile ortak operasyon yapıyor. El Kaide bölgesi İdlib’te 12 gözlem noktası var. Darbede o ‘gözbebeklerinin’ kafası kesildi. O zaman neredeydiniz? Korkak, ikiyüzlüler. Sizden muhalif olursa çakaldan da aslan olur böyle! https://t.co/VY0FWBjNjv

— Erk Acarer (@eacarer) September 9, 2023

Bir başka gazeteci İnci Hekimoğlu, Tanrıkulu’nun bahsettiği olayların resmi belgelerle kanıtlandığını belirtti; “AKP ile bir farkınız olmadığını ispat için her şeyi yapın ki anlamayanlar anlasın.
Sezgin Tanrıkulu’nun söylediği olay, resmi belgelere girmiş gerçekler. Tahammülsüzlüğünüz keşke gerçeklere değil de faillere yönelse!” dedi.

AKP ile bir farkınız olmadığını ispat için her şeyi yapın ki anlamayanlar anlasın.
Sezgin Tanrıkulu'nun söylediği olay, resmi belgelere girmiş gerçekler.
Tahammülsüzlüğünüz keşke gerçeklere değil de faillere yönelse! https://t.co/jYTlRMSLPD

— İnci Hekimoğlu (@incihekimoglu) September 9, 2023

İşkence sırasında asker ve gardiyanlar tarafından koparılan kolunun köpeklere verildiğini, operasyon sırasında ağır işkenceler yapıldığını iddia eden Veli Saçılık ise, yaptığı paylaşımda “5 Temmuz 2000 Tarihinde asker ve gardiyanlar Burdur cezaevine operasyon düzenledi. Bu saldırıda benim kolumu dozer darbesiyle kopardılar. Sonrasında kopan kolum sokak köpeklerinin ağzında bulundu. Operasyon sonrası siyasi tutuklulara ağır işkenceler yapıldı. Operasyon ve işkence AİHM tarafından mahkum edildi. Bu yaşadıklarım nedeniyle CHP beni adalet kurultayına konuşmacı olarak davet etti. Kamu görevlilerin karıştığı suçlara karşı mücadele sözü veren CHP, tescilli işkence vakıalarından bahseden kendi milletvekiline soruşturma açıyor.” dedi.

5 Temmuz 2000 Tarihinde asker ve gardiyanlar Burdur cezaevine operasyon düzenledi. Bu saldırıda benim kolumu dozer darbesiyle kopardılar. Sonrasında kopan kolum sokak köpeklerinin ağzında bulundu. Operasyon sonrası siyasi tutuklulara ağır işkenceler yapıldı. Operasyon ve işkence… https://t.co/t3YMsFfe6E

— Veli Saçılık (@velisacilik) September 10, 2023

SolHafıza isimli, sosyal medya hesabı da yaptığı paylaşımda İnsan Hakları Komisyonu Raporları’nın bulunduğunu söyledi, “21 Aralık 2004: TBMM İnsan Hakları Komisyonu, “Kulp’ta bulunan toplu mezarın 1993’de gözaltına alındıktan sonra kaybolan 11 köylüye ait olduğu, köylülerin PKK ile ilgileri bulunmadığı, olayın Bolu Dağ Komando Taburu’nun operasyonları sırasında gerçekleştiği” iddialarını doğruladı” paylaşımında bulundu.

21 Aralık 2004:
TBMM İnsan Hakları Komisyonu, “Kulp’ta bulunan toplu mezarın 1993’de gözaltına alındıktan sonra kaybolan 11 köylüye ait olduğu, köylülerin PKK ile ilgileri bulunmadığı, olayın Bolu Dağ Komando Taburu’nun operasyonları sırasında gerçekleştiği” iddialarını doğruladı pic.twitter.com/yVw2kiGbbt

— SolHafıza (@GunlukArsiv) December 21, 2022

Utku Beycan

Bakmadan Geçme