Tanrıkulu’na destekler gelmeye devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100 isimli televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1980 Darbesi’ni...

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100 isimli televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1980 Darbesi’ni ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni gerçekleştirdiğini, 90’lı yıllarda köyleri yaktığını söylemiş, başta CHP içerisindeki isimler olmak üzere pek çok farklı kesim tarafından TSK’yı töhmet altında bırakmakla ve iftira atmakla eleştirilmişti. CHP Grup Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem Tanrıkulu’nun sözlerinin CHP tarafından onaylanmadığını ve toplantılarda gerekenlerin yapılacağını belirtirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Tanrıkulu’na destekler gelmeye devam ediyor

Öte yandan Tanrıkulu verdiği örneklerin belgelerle sabit olduğunu belirtirken, özellikle kimi gazeteciler olmak üzere farklı kesimler tarafından desteklenmişti.

Tanrıkulu’na farklı çevrelerden destek

Tanrıkulu’na bir destek de eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’den geldi. Öztrak’ın Tanrıkulu hakkındaki çıkışını sosyal medyadan alıntılayan Aygün, yaptığı paylaşımında “Faik bey, 1990’larda Çiller-Güreş ikilisi köyleri yakmadı mı, en az bir milyon insan göç etmedi mi, on yıl sonra devlet, sorumluluğunu kabul edip 2004 yılında 5233 nolu yasayı çıkarıp, “terörle mücadeleden doğan zararları” kabul ve tazmin etmedi mi? TBMM’deki oylamada oyunuz var.” dedi.

Faik bey, 1990’larda Çiller-Güreş ikilisi köyleri yakmadı mı, en az bir milyon insan göç etmedi mi, on yıl sonra devlet, sorumluluğunu kabul edip 2004 yılında 5233 nolu yasayı çıkarıp, “terörle mücadeleden doğan zararları” kabul ve tazmin etmedi mi?
TBMM’deki oylamada oyunuz var. https://t.co/u4kfQpu2GR

— Hüseyin Aygün (@HuseyinAygun62) September 10, 2023

Siyaset bilimci Gazi Çağlar ise Tanrıkulu’nun hedefleştirilmesinin demokrasiye karşı bir girişim olduğunu söyledi, “#SezginTanrıkulu’nun hedefleştirilmesi, demokratikleşmeme inadı: Eleştiriyi susturmak ve inkar, tarihsel gerçekleri ortadan kaldırmaz. @faikoztrak’ın açıklaması CHP içinde de demokrasi ve insan haklarının güvencesiz olduğunu, vazgeçilmez kurumsal kimlik olmadığını gösteriyor.” dedi.

#SezginTanrıkulu'nun hedefleştirilmesi, demokratikleşmeme inadı: Eleştiriyi susturmak ve inkar, tarihsel gerçekleri ortadan kaldırmaz. @faikoztrak'ın açıklaması CHP içinde de demokrasi ve insan haklarının güvencesiz olduğunu, vazgeçilmez kurumsal kimlik olmadığını gösteriyor. https://t.co/wPtqO7Zv14

— Gazi Çağlar (@GaziCaglar) September 10, 2023

Hakan Koçak ise Tanrıkulu’nun bahsettiği dönemler olan 90’ların Tanrıkulu’nu eleştirenler tarafından da lanetlendiğini, konu hakkındaki tepkilerin tutarsız olduğunu belirtti, “Açılım, referandum zamanları “90’lara dönmeyelim”, “karanlık 90’lar” edebiyatı. Geçince 90’ları sahiplenme. 90’lar Kürtler için cehennemdi ve her türlü insan hakkı ihlali yapıldı. Bunu Türkiye’de herkes biliyor. Gerisi riyakarlık, hamasetle puan toplama. @MSTanrikulu yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Açılım, referandum zamanları "90'lara dönmeyelim", "karanlık 90'lar" edebiyatı.
Geçince 90'ları sahiplenme.
90'lar Kürtler için cehennemdi ve her türlü insan hakkı ihlali yapıldı. Bunu Türkiye'de herkes biliyor.
Gerisi riyakarlık, hamasetle puan toplama.@MSTanrikulu yanındayız. https://t.co/YJd8krCgji

— M. Hakan Koçak (@mhakankocak) September 10, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme