Talebe göre özel tasarımlarıyla fark yaratıyor

Niyazi Görkem Özkan – Kemeraltı Kızlarağası Hanı'nda bulunan saz sanatçısı Sıddık Sami Eminoğlu meslek hayatı hakkında...

Niyazi Görkem Özkan – Kemeraltı Kızlarağası Hanı’nda bulunan saz sanatçısı Sıddık Sami Eminoğlu meslek hayatı hakkında önemli noktalara değindi. İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü mezunu olduğunu söyleyen Eminoğlu, 7 yaşında bağlama çalarak müzik kariyerine başladığını belirtti. Eminoğlu “İlk sahneye 11 yaşındayken çıktım. Müzik sayesinde farklı alemlere gidebiliyorum, müzik hayatımda çok önemli’’ dedi.
Üniversite’de Batı müziği okuduğunu, okurken keman ve saz gibi çalgı aletleriyle uğraştığını söyleyen Sıddık Sami Eminoğlu, “Ayrıca üniversitede Klasik Batı müziği ve halk müziğiyle ilgilendim. Türk müziğinde de klasik eserler okudum, bütün ömrümü müziğe verdim’’ dedi.

Haber

Sıddık Sami Eminoğlu – Niyazi Görkem Özkan

130 eserlik koleksiyon

İstanbul Marmara Üniversite’sindeyken Nüda Tüfekçi’den halk müziği dalında eğitim aldığını belirten Eminoğlu, eğitim aldıktan sonra 1980 yılında İzmir Devlet Klasik Türk Müziği korosunda viyola sanatçısı olduğunu ifade etti. Korodan emekli olduktan sonra bağlama, ud ve yaylı tambur gibi çeşitli müzik enstrümanı yaptığını söyleyen Eminoğlu 130’a yakın enstrüman koleksiyonunun olduğunu ifade etti.

Özel tasarım

Sosyal medya kullanmadığı için geniş kitleler tarafından tanınmadığını söyleyen Eminoğlu “Dükkanıma gelen müşteriler genelde belli kişiler, müzik enstrümanı siparişi veriyorlar, ben de onlara özel tasarlıyorum’’ dedi.
Eminoğlu, “Türkiye’de Batı müziği, Türk müziği ve halk müziği alanına hakim olan 10 kişiyiz. Bu müzik türlerinin hepsi birbirinden farklı çalınan ve söylenen tarzlar. Hepsini çalmak ve söylemek hiç kolay değil, uzun süre eğitim almak gerekiyor. Fatih Erkoç ve Erkan Oğul gibi sanatçılar Türk müziğini çok güzel yorumluyor, onları beğeniyorum” dedi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme