• Haberler
  • Gündem
  • Taksimetreyi açmayan taksici turistten 3 bin 500 lira para istedi

Taksimetreyi açmayan taksici turistten 3 bin 500 lira para istedi

İstanbul'da müşterek taksi şoförü Halkalı'dan Bakırköy'e ve arkası sıra Taksim'e götürmüş bulunduğu turistlerden taksimetreyi açmayarak 3...

İstanbul’da müşterek taksi şoförü Halkalı’dan Bakırköy’e ve arkası sıra Taksim’e götürmüş bulunduğu turistlerden taksimetreyi açmayarak 3 bin 500 lira sevap arzu etti. Bu ücretin baş döndürücü bulunduğunu ve taksicinin menfaatlerini dolandırdığını düşünen turistler, polise şikayette bulundu. Trafik ekipleri taksiciye 4 bin 64 lira ukubet yazdı ve uzlaştırıcı bağladı.

Mısırlı bulunduğu öğrenilen turistler, Halkalı’da mevcut müşterek alım satım merkezinin önünden Bakırköy’e taksi ile gittikten sonradan ayrımsız taksi ile Taksim’e geldi. İddiaya göre, yolculukta taksi şoförü taksimetreyi açmadı ve kendilerinden 3 bin 500 lira ücretinde müşterek sevap arzu etti. Turistler taksi tutarının baş döndürücü erdemli bulunduğunu belirterek bu tutarı ifa etmek istemediğini söyleyince taksi şoförüyle ağız dalaşı yaşadı. Vatandaşların araya girmesi ve hali kolluk ekiplerine bildirmesi karşı fenomen adına mevrut ekipler, taksicinin taksimetre açmadığını görür görmez yolun birçok para olması icap ettiğini hesapladı.

600 lira tutması gerekirken 3 bin 500 lira istedi

Yolun ücretini hesaplayan kolluk ekipleri 3 bin 500 lira değil 600 lira tutması icap ettiğini söyledi. Mısırlı turistler taksiciden şikayetçi olmadı ve taksiciye 900 lira taksi tutarı ödedi. Turistlere dilmaç sayesinde hali özetleyen kolluk ekipleri, taksiciye 4 bin 64 lira ukubet yazıp aracını bağladılar.

(SK-ÖFA

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme