• Haberler
  • Siyaset
  • Tahliye olacaktı, Pişman olmadığı için cezası uzadı

Tahliye olacaktı, Pişman olmadığı için cezası uzadı

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Meşeli köyünde 1993 yılında askerlerce evi basılan Ahmet Zenger, “Devletin birliğini ve...

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Meşeli köyünde 1993 yılında askerlerce evi basılan Ahmet Zenger, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla tutuklanmıştı  Zenger’e, çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce (DGM) 36 yıl hapis cezası verildi. Geçtiğimiz 4 Şubat’ta tamamlanan Zenger, Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu’nun “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği gerekçesiyle tahliye edilmedi. İdare ve Gözlem Kurulu, Zenger’in tahliyesini 6 ay erteledi. Bir kez daha kurula çıkarılan Zenger’in tahliyesi, aynı gerekçeyle 6 ay daha uzatıldı.

‘AĞIR İŞKENCELER NEDENİYLE HASTALANDI’

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Zenger, ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde kurula çıkarıldığını ve infazının ikinci kez ertelendiğini söyledi. Zenger’in yeğeni Veysi Zenger, tanık beyanı üzerine amcasının tutuklandığını belirterek, “Gözlerimizin önünde onlara ağır işkence yapıldı. Yapılan işkenceye daha fazla dayanmayan dedem, tepki göstererek evini yakmaya girişmesi üzerine işkence durduruldu. Yaklaşık 40 günlük gözaltı sırasında gördükleri işkence sonrasında mahkemeye çıkartılarak ceza verildi. Amcam tutuklandığında hiçbir hastalığı yoktu. Amcam midesinden 3 kez ameliyat oldu. Epilepsi hastalığı baş gösterdi. Arkadaşların yardımı olmadan temel ihtiyaçlarını karşılayamaz. Bu hastalıkları yapılan ağır işkencelerden sonra çıktığını düşüyoruz” dedi.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme