Tahir Silay güven tazeledi

Ödemiş'te oda seçimlerinin ilki, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gerçekleşti. Dün Palet Restoran'da gerçekleşen kongreye tek...

Ödemiş’te oda seçimlerinin ilki, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda gerçekleşti. Dün Palet Restoran’da gerçekleşen kongreye tek liste halinde giden mevcut başkan Tahir Silay, önümüzdeki dört yıl için yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongreye Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş SGK müdürü Recai Sani Balcıoğlu ile Ödemiş ve çevre ilçelerdeki oda başkanları katıldı.

İlk olarak divan kurulu seçildi. Başkan Mesut Güleroğlu, Başkan Yardımcısı Nihat Kahya, katip üyeler Davut Akarsu, Muhammed Murat Akbaş ile Mustafa Çakıcı, divan heyetini oluşturdular. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Oda Başkanı Tahir Silay, konuşma yaptı. Silay, “Üyelerimizin her türlü ihtiyaçlarını gidermek için yönetim kurulumuz, günün 24 saatinde faaliyet göstermiştir. Üyelerimize duyurulması gereken yeni kanunlar, yapması gereken işlemler ile ilgili gerek yüz yüze, gerek mesaj yoluyla gerekirse kendileri bizzat aranılarak bu konularla ilgili kendilerine bilgiler verilmiştir. Üyelerimizin Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden almaları gerektiği belgelerle ilgili kendilerine düzenli bilgiler verilmiştir. Bizzat İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne üyelerimizin evraklarını teslim etmekteyiz. Üst kuruluşumuz olan İzmir Esnaf ve Sanatkarları Esnaf Odası ile devamlı olarak istişare içinde olup her zaman desteğini aldık. Ayrıca Basit Usul Gelir Vergisi mükellefi olan üyelerimizin muhasebe kayıtları, odamızca tutularak odamıza katkı sağlanmıştır. Güzergah izin belgelerinin alınması ve sürelerin uzatılması konularında birçok başvurular yaparak iki kez sürelerin uzatılmasında katkımız oldu” dedi.

Yaptıklarını ve yapacakların anlattı

Başkan Silay konuşmasının devamında, “S plakalar için 2014 yılından bu yana servisçilerin sorunlarıyla ilgili başvuru yapılabilecek tüm kurumlara başvuru yapılarak sorunlarımız iletilmiştir. Odamızın eğitim bütçesinden muhtaç durumdaki oda üyelerimizin çocuklarına burslar verdik, vermeye de devam edeceğiz. Taksici esnafımızın araçlarına araç takip sistemi ve acil durum butonu takılmasını sağladık. Durakların güzelleştirilmesi ile ilgili Ödemiş Belediyesi ile görüşmeler yaparak düzenlemenin yapılmasını sağladık. Kurtuluş Caddesi’ndeki otobüs durağının Şehit Özpolat Caddesi’ne taşınarak daha işlevli olması konusunda Ödemiş Belediyesi’yle birlikte çalıştık. Kooperatif başkanları ile sık sık bir araya gelip yeni yasalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Üyelerimizin daha uygun şartlarda akaryakıt, lastik, kurtarıcı hizmeti gibi ihtiyaçlarını alabilmeleri için birtakım bayilerle anlaşmalar yaptık. Üyelerimiz için her yıl çeşitli hediyeler yaptırarak kendilerine dağıtımını sağladık.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile anlaşılıp binamızın kullanılmayan bir odasında üyelerimizin eşleri, çocukları ve diğer bayanların yararlanacağı el nakışı kursları verilmektedir. Kiraz ve Beydağ kooperatiflerinin güzergahı üzerindeki yolcuları almamaları konusunda kooperatif başkanlarıyla görüşmeler yapılıp Çaylı, Kaymakçı ve diğer köy güzergahında çalışan üyelerimizin haklarını yasalar çerçevesinde korumaya çalıştık. Aidat yapılandırmalarıyla üyelerimize tek tek ulaşarak faydalanmaları sağlanmıştır. Son olarak da Kaymakamlık, Belediye, Esnaf Kefalet, Vergi Dairesi ve diğer resmi ve özel kurumlarla esnafımıza yararlı olmaya ve köprü vazifemizi yerine getirmeye çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yüzlerin güldüğü bir kongre yaşıyoruz”

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, “Kaymakam, belediye başkanı ve buradaki arkadaşları yakından tanıyorum. Hepsinin de görevlerine düşkün olduğunu çok iyi biliyorum. Oda başkanına sorunlarınızı aktardığınızda hemen çözüm arar. Kendisine teşekkür ediyorum. İnsanların birbirini kucakladığı, sorunların çözüldüğü, yüzlerin güldüğü bir kongre süreci yaşıyoruz. Mart ayı sonuna kadar 129 genel kurul yapacağız. Bu 129 genel kurul bitene kadar kimse birbirini kırmayacaktır” diye konuştu.

Emeklilikte çözüm arayışı

Özellikle esnafın yeni KHK’ye göre 9500 günle Bağ Kur emeklisi olmak için uğraştığını ancak SGK çatısı altındaki sigortalıların da 7200 günle emekli olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Bu konuda bir adaletsizliğin olduğuna inanıyorum. Ulaştırma sektörü, insanların canlarını, çoluk çocuklarını emanet ettiği çok önemli sektörlerden biridir. Sorunlarınızla yakından ilgilenmeliyiz. Sizin sorunlarınız, bizim için her zaman önemli olmalıdır. Biz, sizden aldığımız destekle varız. Yeri geldiğinde sorunlarımızı  Başbakan’a kadar götürüyoruz. Taleplerimizin çoğu da yapıldı. 8 bin liraya kadar götürü vergi verenlere de indirime gidildi.

Ödemiş’teki oda seçimlerinin incitmeden, birbirini kırmadan, bayram ve düğün havası içinde gerçekleşmesini diyorum. Seçim bittiğinde de karşı karşıya kalacaksınız. Hizmet yarışı elbette olacaktır ama bunun güzel bir şekilde yapılması gerekir. Oda Başkanı Tahir arkadaşımız, bir sorun olduğunda her zaman ilgilenir, İzmir’e de gelir. Önemli olan, makamlarda kalıcı eser bırakmaktır. Fakir fukaraya sahip çıkmaktır. Hakkınızda ‘İyi insandı. Memleketimize hizmeti dokundu’ sözlerini söyletmektir. Bazı kongrelerimize gelemezsek kızmayın. Çünkü İzmir genelinde 129 genel kurul kongremiz gerçekleşecek. Şu anda Foça’da da kongre var. İzmir’de kongreler de gerçekleşiyor. Ama her zaman yanınıza gelmeye devam edeceğim” dedi.

“Diğer seçimler de aynı sükunetle yapılmalı”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Ben, bu mesleğin duayeni olan Sayın Başkanımız Zekeriya Mutlu’nun olduğu yerde mesleki anlamda konuşmaya çok gerek duymuyorum. Burada sakin bir kongre gerçekleşiyor. Temennim, diğer oda seçimlerinin de aynı sükunetle devam etmesidir.  Burada başkanımız Tahir Silay’ın rakibi yok. O bakımdan huzurlarınızda kendisine önümüzdeki dört yıllık süreçte başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Tahir Silay’ın başkan olarak güven tazelediği yönetim kurulunda asil üyeler olarak Mutlu Sulukan, Osman Gülcü, Hüseyin Turgut, Şerif Tapkan,  İsmail Hakkı Zorkan ve Abidin Çakır görev aldılar.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme