Sürücü adaylarına biraz saygı!

Ödemiş’te sürücü kurslarına ayrılmış olan güzergahta bulunan yol çizgileri silik. Ehliyeti derhal elinden alınması gereken binlerce...

Ödemiş’te sürücü kurslarına ayrılmış olan güzergahta bulunan yol çizgileri silik.

Ehliyeti derhal elinden alınması gereken binlerce insan, her gün o güzergahta acemi sürücüleri korkutmaya devam ediyor.

Yol kendisine aitmiş gibi davranan trafik canavarları, eli ayağına dolaşan acemileri sıkıştırmaktan asla vazgeçmiyor.

Yayalar, yaya geçitlerinden değil caddelerin en tehlikeli noktalarından yola aniden atlayabiliyor.

Motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücüleri ise önce kendi canını, sonra da başkalarının canını aynı güzergahta defalarca riske atıyor.

Yıllardır araç kullanan sürücülerin, “Bu acemilerin burada ne işi var?” mantığıyla zavallı acemileri hunharca sıkıştırması, ahlaka sığacak bir durum değil. Bugün acemi olan sürücü adayı, yarın o trafikte seninle aynı haklar doğrultusunda o yolu kullanacak. Üstelik bu iş, trafiğe çıkmadan da asla öğrenilmiyor.

Biraz kolaylık sağlasak onlara, biraz saygı duysak… Üstelik trafik kurallarına birebir uyan tek sürücüler, acemiler. Kimseyi mağdur etmeden kendi yolunda olması gerektiği gibi giden tek sürücüler de acemiler.

Öte yandan güzergah üzerinde bulunan yol çizgileri için yetkililere sesleniyorum. Her gün binlerce otomobilin, kamyonetin, tırın, motosikletin, elektrikli bisikletin kullandığı Salı Pazarı, Beşgöz Mevkii, Birgi Yolu Kavşağı, Adnan Menderes Bulvarı ve Ödemiş Kültür Park’ın ötesinde bulunan motosiklet pistindeki yol çizgileri si-lin-miş. Yani yenilenmesi gerekiyor. Yani yenileyin.

Ödemiş’te trafik, asırlardır büyük sorun. Bilinçsiz sürücülerin çok olduğu, bilinçlilerin her gün binlerce tehlikeyle kafa kafaya kaldığı bu memlekette kuralları tanımak için idari para cezalarının yeterli olduğunu sanmıyorum.

Trafikte birbirine kolaylık sağlamak yerine karşısındakinin işini zorlaştırmak, herkesin asli görevi olmuş.

Biraz saygı, biraz empati, bolca dikkat.

Ve bir de acemilere çokça sevgi duyunuz.

Trafikten men etmenin koşullarını hepimiz biliyoruz, bencilliğinizle kimseyi trafiğe çıkma cesaretinden uzaklaştırmayın.

Bakmadan Geçme