• Haberler
  • Suriyeli minik ressamlardan Bademli'ye çifte hediye

Suriyeli minik ressamlardan Bademli'ye çifte hediye

Şanlıurfa'nın Yenice Eğitim Merkezi'nde babalarıyla birlikte kalan iki Suriyeli kardeş, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi'nde resim...

Şanlıurfa’nın Yenice Eğitim Merkezi’nde babalarıyla birlikte kalan iki Suriyeli kardeş, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi’nde resim sergisi açmışlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yağlı boya resmini çizen 15 yaşındaki lise öğrencisi Hibe El Hüseyin ile kardeşi Yenice Geçici Eğitim Merkezi 4. sınıfta okuyan 10 yaşındaki Masa El Hüseyin isimli kardeşler, yaptıkları başarılı çizimleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatini çekmeyi başarmışlardı.

 Daha önce ÖYKAM’da resim sergisi açmayı başaran Suriyeli sanatçı kardeşler, yaptıkları başarılı çalışmalarını Bademli Ortaokulu’na hediye olarak gönderdiler. Minik sanatçılardan aldıkları hediyelerden dolayı memnuniyetini dile getiren Bademli Ortaokulu Müdürü Ramazan Göçen, “Ödemiş Yıldız Arşivi ve Müzesi’nde geçen yıl sergi açma başarısını gösteren sanatçı Suriyeli kardeşlerimiz, Bademli Ortaokulu’na özel iki adet yağlıboya eseri bize gönderdiler. Sanatla büyüyen ressam kızlarımızın bu başarılarını çok daha ileriye taşıyacaklarına şimdiden inanıyorum. İki kızımız, bu çizgide çalışmayı sürdürdükleri takdirde büyük resim galerilerinde sergi açabilirler. Biz de Bademli Ortaokulu olarak kendilerine desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme