• Haberler
  • SULAMADA KARTLI SİSTEM DSİNİN GÜNDEMİNDE

SULAMADA KARTLI SİSTEM DSİNİN GÜNDEMİNDE

İZLENEBİLİR VE ÖLÇÜLEBİLİR TARIMSAL SULAMA ŞART Küçük Menderes havzasındaki barajların doluluk miktarının sulama sezonu sonunda S.O.S...

İZLENEBİLİR VE ÖLÇÜLEBİLİR TARIMSAL SULAMA ŞART

Küçük Menderes havzasındaki barajların doluluk miktarının sulama sezonu sonunda S.O.S verdiği gözlenirken DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, sayaçlı kartlı sistemle sulamaya geçilen Seferihisar’da yaptığı incelemelerde suyun izlenebilir, ölçülebilir ve yönetilebilir olmasına vurgu yaptı.

2015 yılında Seferihisar Belediyesi ile imzalanan protokol sonrası hizmete açılan iletim hattını geçtiğimiz günlerde ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, filtre istasyonu, dipsavak cebri boru derivasyon tüneli ve vana odasını inceleyerek sulama şebekelerini inceledi. Yapılması planlanan otomasyon ve ölçüm sistemleri için Seferihisar halkı ile görüşmelerde bulunan Hayati Çelenk, iyileştirmesi yapılan iletim hattının damla sulama şebekesi ile birlikte büyük bir verim artışı sağlandığına dikkat çekti.

 

SAYAÇ VE KART İÇİN SEFERİHİSARLI ÜRETİCİDEN DESTEK

Çelenk’in Seferihisar ziyaretinde Küçük Menderes Sulama Projesi’nde de gündeme gelen ve bazı hidrantlarda uygulanan sayaçlı ve kartlı sistem de masaya yatırıldı.

Seferihisarlı üreticiler, sulamadan faydalanmak isteyenlerin kartlarına kredi yükleyerek istedikleri anda kendi arazilerini sulayabilmesine olanak sağlayan kartlı sistem için değişen iklim koşulları, küresel ısınma gibi faktörlerle değeri her gün daha fazla anlaşılan su tasarrufuna teşvik eden bir hizmet olduğunu vurguladı.  Üreticiler ayrıca, adaletli ve güvenilir bir su dağıtımı için bu sistemin gerekliliğinden bahsettiler.

 

“İZLENEBİLİR VE YÖNETİLEBİLİR SU”

Kartlı sistemin çevrimiçi izlemeye olanak sağlayacağı üzerinde duran Bölge Müdürü Hayati Çelenk, daha verimli bir su anlayışı için suyun izlenebilir,  kontrol edilebilir ve yönetilebilir olması gerektiğini söyledi.

Çelenk, Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan sistemin sulamayı internet üzerinden anlık veri akışı ile izleyerek, herhangi bir patlak veya problem olduğunda müdahale edilmesine olanak sağladığını belirtti.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme