• Haberler
  • “Sulama sezonunu kapatmamayı düşünüyoruz'

“Sulama sezonunu kapatmamayı düşünüyoruz'

Geçtiğimiz pazartesi akşamı gerçekleştirilen Ödemiş Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda eski Küçük Menderes Sulama Birliği...

Geçtiğimiz pazartesi akşamı gerçekleştirilen Ödemiş Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda eski Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı, şimdi ise Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcılığı yapan Özay Kaptan, sulama sezonuna kadar sayaç takacakları bilgisini verdi.

Kaptan’ın meclisteki konuşmaları şu şekilde: “Biz, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu fiyat tarifesi üzerinden ücretlendirme yapıyoruz. Bunun hesaplamasını yaparken hem Küçük Menderes Sulama Birliği’nden hem de başka birliklerden de bilgi alarak ve kendi içimizde değerlendirerek bu şekilde fiyat belirliyoruz. Bunlar da bakanlığın öngördüğü fiyatlar. Ücretlendirme, ürün bazında değişiklik gösteriyor. Bundan sonra zaten sayaç takacağımız için konuştuklarımızın çok da bir önemi kalmayacak. Vatandaşımız, sayaçla ne kadar su kullanıyorsa o kadar ödeme yapmış olacak. Bunu yapılarak da adaletli bir sistem de getirilmiş olacak. Şunu da söylemek istiyorum ki bu sulama sezonunda kesinlikle sayaçsız sulama yaptırmayacağız. Bin hektar olan alanı yaklaşık 1400 hektar alana çıkartmayı hedefliyoruz. Sulama sezonu, normal şartlarda üç ay sürüyor. Biz, sulama sezonunu hiç kapatmamayı ve kademe getirmeyi de düşünüyoruz. Bu şekilde de gelirimiz artacak. Geçen yıla oranla bu yıl en az yüzde kırk oranında bir gelir artışı yakaladık.”

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme