- Haberler
- SULAMA BİRLİĞİ’NDEN ÜRETİCİYE BEYANNAME ÇAĞRISI
SULAMA BİRLİĞİ’NDEN ÜRETİCİYE BEYANNAME ÇAĞRISI
 &ldquoSULAMADAN YARARLANMAK İSTEYENLER NE EKECEĞİNİ BEYAN ETMEK ZORUNDA&rdquo    Başar Uçar – Geçen yıl bin hektarlık...
“SULAMADAN YARARLANMAK İSTEYENLER NE EKECEĞİNİ BEYAN ETMEK ZORUNDA”
Başar Uçar – Geçen yıl bin hektarlık alanda sulama yapmaya başlayan Küçük Menderes Sulama Birliği, sulama sezonu öncesi bin hektarlık bölgedeki üreticilerden ne ekeceklerine dair beyanname istiyor. Beydağ Barajı’ndan Eselli mevkiine kadar olan bölge için sulama planlaması yapan Birlik yönetimi, üreticilerin beyanname vermemeleri durumunda sulamadan yararlanamayacağını açıkladı.
Geçen yılki deneme sulamasının ardından bu yıl bin hektarlık alanda işletmeye başlayacak Küçük Menderes Sulama Birliği yönetimi üreticileri tapularıyla birlikte ne ekeceklerini beyan etmek üzere birlik merkezine bekliyor.
“ÜRETİCİLERİMİZ TAPULARIYLA BİRLİKTE GELSİN”
Konuyla ilgili açıklama yapan Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, “Geçen yıl bin hektarlık alanda, yani barajdan Kaymakçı Eselli’ye kadar olan bölgede deneme amacıyla sulamaya başlamıştık. Deneme amacıyla ücretsiz olan sulama bu yıl ücretli hale dönüştürülecektir. Suyun en iyi şekilde değerlendirilmesi için birliğimiz planlama yapıyor. Üreticilerimizin ekecekleri ürüne göre su fiyatları belirleneceğinden ekecekleri ürünü her yıl bize bildirmeleri gerekiyor. Beyanname ile ne ekeceklerini açıklamak üzere üreticilerimizin tapularıyla birlikte Birgi yolu üzerindeki birliğimize başvurmaları gerekiyor.
“SON TARİH 31 MART”
Alakeçili, Alaşarlı, Beydağ, Çaylı, Emirli, Kaymakçı Eselli, Halıköy, Kızılcaavlu, Sarıkaya, Tosunlar, Yağcılar, Yeşilköy’deki üreticilerimizin beyanlarına göre ödeyecekleri ücret belirlenecektir. Bu yıl sulama ücretlerinin yarı yarıya ucuzladığını da hatırlatmak gerekiyor. Bu nedenle bu yerleşim yerlerindeki birlik üyelerimizi bekliyoruz. Beyannameler için son tarih 31 Mart 2014 olarak belirlenmiştir. Birliğimize üye olmayan üreticileri ise sulamadan ekonomik şekilde faydalanmak üzere üye olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
“HANGİ HİDRANTIN HANGİ PARSELİ SULAYACAĞI BELLİ”
Baraj suyunu kanallar aracılığıyla tarlalara ulaştıran hidrantların sulama yapacakları parsellerin belli olduğunu da vurgulayan Kaptan, “Bu yılki sulama sezonunda hangi hidrantın, hangi parselleri sulayacağı bellidir. Bu nedenle her parsel kendi hidrantından su alacaktır. Bununla ilgili görevli personelimiz üreticiye yardımcı olacaktır. Hedefimiz etap etap ilerleyen sulamada düzeni sağlamak ve üreticimizin en iyi şekilde ürününü yetiştirmesi noktasında yardımcı olmaktır” dedi.