Suç işlemeyi planladığını ilan etti

Orçun Maviş (@orcunmavis) isimli bir twitter hesabı üzerinden paylaşılan videoda hesabın sahibi olduğu düşünülen bir kişi,...

Orçun Maviş (@orcunmavis) isimli bir twitter hesabı üzerinden paylaşılan videoda hesabın sahibi olduğu düşünülen bir kişi, kendisine ve ailesine ait çok sayıda dairenin yer aldığını belirttiği apartman sitesinin bahçesinde bakımı yapılan sahipli bir köpeği öldüreceğini ima etti.

Yahya Kaptan, Eylül Sokak, C36 Blok’un arka tarafında çektiği videoda, önce zarar vermeyi düşündüğünü belirttiği köpeği çeken ardından da bu köpeğin çok sayıda kişiyi ısırdığını iddia eden kişi, “Bu Payk’a kimse dokunamıyor, ama ben kimseye benzemem, hayvan severlere sesleniyorum gelip bu Payk’ı  buradan alın yoksa bu köpeğin dünyası değişecek, önceden uyarıyorum bu sefer ” sözleri ile köpeğin yerinden alınması gerektiğini ve hayatının tehlikede olduğunu belirtti. Videonun devamında kendini hayvan sever olarak tanımlayan kişilere karşı isim takmak suretiyle aşağılayıcı ve manevi duygulara hakaret sayılabilecek ithamlarda bulunan şahıs, daha önce bir köpeği öldürdüğünü de itiraf etti. Aynı apartman sitesinde yaşayan ailesini koruma bahanesini ise suçu için gerekçe olarak gösterdi. Belediye yetkililerine seslenen @orcunmavıs adlı twitter kullanıcısının paylaştığı videoda sarf ettiği şu sözlerle hem suç işlemeyi planladığını, hem de daha önce bu suçu işlediğini söyledi :

Yani Payk’ın hayatı şu anda risk altında. Eğer devletin yetkilileri ya da kendini hayvan sever olarak tanıtanlardan birileri ki ben onların hayvan sever olduğunu falan da düşünmüyorum. Kimisi köpek sever, kimisi itperest, kimisi ite tapar. Eğer bunlardan birileri gelip bu Payk’ı buradan almazsa Payk’ın hayatı tehlike altında. Ne demiştim öbür köpek için? Dünyayla bağlantısını kestim. Payk da aynı sonu yaşayabilir yani. 

Olayın tepki çekmesinin ardından paylaşımı kaldıran hesap sahibinin videosu hayvan severler tarafından yeniden yayınlandı. Söz konusu köpek tarafından ısırılan herhangi bir kişiye ilişkin belgeye henüz ulaşılamamış olmakla birlikte İzmit Belediyesi’nin ve Kocaeli Belediyesi’nin de konu hakkında paylaştığı bir bilgi henüz bulunmuyor. Hayvan severler HAYDİ Polisinden ve Kocaeli Valiliğinden bir çözüm bekliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme