Soyer’den “Efeler Yolu” paylaşımı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski adı Twitter olan X isimli platformda İzmir’de efelik kültürünün...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski adı Twitter olan X isimli platformda İzmir’de efelik kültürünün ortaya çıktığı köyleri birbirine bağlayan 500 kilometrelik ve 27 etaplı bir yürüyüş yolu olan Efeler Yolu hakkında bir paylaşım yaptı.

Yaptığı paylaşımda Soyer, “Efelik kültürünün izlerini taşıyan köyleri ve vadileri birbirine bağlayan Efeler Yolu, muhteşem bir yolculuğa davet ediyor.

Bu özel kültür yolunun hayata geçmesi için birlikte yürüdüğümüz tüm paydaşlarımıza minnettarım.

Ortak akıl ve dayanışma ile kültürümüze sahip çıkarken başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm köylülerimize yeni iş alanları yarattık ve yepyeni bir turizm destinasyonu kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

Efelik kültürünün izlerini taşıyan köyleri ve vadileri birbirine bağlayan Efeler Yolu, muhteşem bir yolculuğa davet ediyor.

Bu özel kültür yolunun hayata geçmesi için birlikte yürüdüğümüz tüm paydaşlarımıza minnettarım.

Ortak akıl ve dayanışma ile kültürümüze sahip çıkarken… pic.twitter.com/sHBA4gj0Qu

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) August 27, 2023

Soyer’in paylaşıma eklediği videoda ise “Bu bir yolculuk. Her adımın keşif, her adımın cesaret olduğu bir yolculuk. Kadim değerleri açığa çıkartan, kırdan kente göçü durduran 500 kilometrelik kültürel bir yolculuk. Küçük üreticiyi destekleyen ve 27 rotası ile 30 gün boyunca dolu dolu geçen büyük bir yolculuk. Yoluna asırlık ağaçların, antik kentlerin, bağların ve nehirlerin düştüğü bu rotada geçmişin izini sürmek, yüzyıllar öncesinden geleceğe yürümek için haydi bre Efeler Yolu’na” dendi.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme