• Haberler
  • Son maçlar öncesi gruptaki son durum

Son maçlar öncesi gruptaki son durum

1.Amatör Küme H Grubu’nda son maçlar, diğer gruplarda olduğu gibi bugün ve yarın yapılacak. Bu müsabakalar...

1.Amatör Küme H Grubu’nda son maçlar, diğer gruplarda olduğu gibi bugün ve yarın yapılacak. Bu müsabakalar sonucunda Süper Amatör Lig’e yükselmek için play off turuna katılma hakkı kazanan son takım ile önümüzdeki sezonu 2. Amatör Küme’de geçirmemek için play out yapacak son ekip belli olacak. Her iki yarış için de ikişer takımın çekişmesi var.

 

Grubunda ilk iki sırayı alan Tire Belediyespor ile Yelkispor’un yerleri garanti. Bu takımlardan Yelkispor, normal sezonu geçtiğimiz hafta oynadığı ve galip bitirdiği Özderespor  ile noktaladı. Tire Belediyespor ise komşu ilçesinin temsilcisi Ayrancılar Gençlikspor deplasmanına çıkacak. Bu iki takım, artık tüm hazırlıklarını play off maçları için yapacaklar.

 

İç sahada tur arayacak

 

Öte yandan play off turuna son bileti almak için çekişen iki takım da birbirinden kritik maçlara çıkacak. Son haftaya üçüncü sırada giren Gümüldürspor, sahasında hiçbir iddiası bulunmayan Urla Belediyespor’u misafir edecek. Sarı yeşilliler, karşılaşmadan üç puanla ayrılması halinde Süper Amatör Lig şansını sürdürecek. Berabere kalması yahut mağlup olması halinde ise Ayrancılar Gençlikspor-Tire Belediyespor maçının sonucunu bekleyecek.

 

Galibiyet yetmiyor

 

Ayrancılar Gençlikspor’a ise kazanmak yetmiyor. Sezonun başından beri ilk üçte giden yeşil beyazlılar, 16. haftadaki Urla Gençlikspor-Gümüldürspor maçının deplasman takımı lehine 3-0’lık skorla tescil edilmesi üzerine kendini bir anda play off dışında buldu. Torbalı temsilcisi, şampiyonluğu garantileyerek gelecek Tire Belediyespor’u geçse dahi Gümüldürspor’un puan kaybı yaşamasına ihtiyaç duyacak.

 

Ligin altı alev alev

 

Play out oynanamam mücadelesi de son haftalarda ilginç bir boyut kazandı. Neredeyse ilk maçlardan beri Çırpı Doğanspor ile Selçuk Efesspor’un son iki sırayı almasına kesin gözüyle bakılırken son haftalarda ani bir hamle yapan Çırpı Doğanspor, bu yarışta avantajlı konuma geçti. Sezonu Selçuk Efesspor karşısında hükmen galibiyetle kapatacak olan Bayındır temsilcisi, Seferihisarspor’un sahasında Beydağ Belediyespor’a puan kaptırması halinde lige tutunacak.

 

Osman Toka

Bakmadan Geçme