Son dakika…Özdağ, 'Kılıçdaroğlu' dedi

14 Mayıs seçimlerinin ardından cumhurbaşkanı adaylarının barajı geçememesinin ardından seçimler ikinci tura kalmıştı. Seçimlerin ardından Ata...

14 Mayıs seçimlerinin ardından cumhurbaşkanı adaylarının barajı geçememesinin ardından seçimler ikinci tura kalmıştı. Seçimlerin ardından Ata İttifakı’nın hangi adayı destekleyeceği merak edilen sorular arasındaydı. Geçtiğimiz günlerde Ata İttifakı’ndan Adalet Partisi, ittifaktan ayrı yol izleyeceklerini belirterek ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söylemişti. Adalet Partisi’nin açıklamalarının ardından Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, partisinin ittifaklarından ayrı bir yol izlediğini belirterek, Cumhur İttifakı’ adayı lan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini söylemesinin ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a çevrildi. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmesinin ardından kararını açıklayacağını bildirdi.

İkilinin buluşmasının ardından ortak bir basın toplantısı yaparak toplantı detaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özdağ ve Kılıçdaroğlu toplantısında önemli başlıklar ise şöyle;

Kılıçdaroğlu; Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’nin daha parlementer vesağıklı yol yürümesi açısından, ikimizde bu sonuçların bilincinde olarak kurmaylarımızla birlikte oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar elde edildi. Ev sahliğli yaptığı için sayın genel başkana teşekkür ederiz. Umarım Türkiye, güzel bir seçim sonrasında tekrardan buluşacak.

Özdağ; Saygın genel başkana teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatandaşlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi, kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak, Türk halkını fakirlikten kurtaramayız. Ev kiralarının yükselmesini engelleyemeyiz. Vatandaşlık satarak Türk halkının sokaklardaki güvenliğini sağlayamayız. Özetle bir yüzünün ayağına 20’şer kilo demir bağlarsanız ne kadar iyi bir yüzücü olursa olsun yüzemiyorsa, Türkiye’de bu 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini doğru çizgiye oturtamaz. Özetle biz sığınmacıları göndermek için destek istedik.  Ancak partimizin yeni kurulmuş olması medyadaki ambargoyu engelleyemedi. Ortaya çıkan siyasi görünüm 2 adayın 28’inde ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş. Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sığınmacılar konusunda ne yapacaklarını sorduğumuzda bu sorumuza tatmin edici bir yanıt veremediler. Kemal Bey ile görüştük, Kemal Bey bu konu hakkında çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini belirterek bu politikanın detaylarını konuştuk. Uluşturası hukuka uygun, insan haklarına bağlı olarak suriyeilerin suriyeredeki güvenliğini sağlayacak ancak Türkiye’nin büyük yükünü de  kaldıracak. Sokaklarımızı yeniden güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerimizi sokaklardan, okullardan uzaklaştıracak model üzerinde kendisiyle fikir birliğine vardık bundan dolaylıda Zafer Partisi olarak sayın Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik” dedi.

Bakmadan Geçme