Siyasi yasak istenen davada erteleme kararı

Süleyman Soylu’nun iç işleri bakanlığı döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 6 belediye personelinin,...

Süleyman Soylu’nun iç işleri bakanlığı döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 6 belediye personelinin, İmamoğlu Beylikdüzü belediye başkanı olduğu dönemde şartları oluşmayan bir firmaya ihale verildiği gerekçesiyle “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Dava 30 kasım tarihine ertelendi.

İhale komisyonu ve kontrol heyeti üyesi sanık Hilal Çuhadar, Beylik düzünde 10 yıl memurluk görevini ifa ettiğini “Görevimi her zaman layıkıyla yapmaya çalışan bir memur olmuşumdur. Kanuna aykırı hiçbir işlemde bulunmadım. bulunmam. Vicdanen rahatım. İhale kararındaki imza bana aittir” Beraat talep etti.

İhale komisyonu başkanı sanık Türkan Demirel Dişisağlam imzanın kendisine ait olduğunu belirterek, “İhale dosya açma tutanağının iş deneyimi belgesi olduğunu göreceksiniz. Bu belge bu davanın şu anda yersiz yere olduğunu gösterecektir. Zarflar açıldığında çok sayıda iş bitirme belgeleri çoklu bir evrak sunulmuştu orada zarf açma tutanağına da var şeklinde geçti.

İhale alıcısının ihaleye katılma ve alma yeterliliği vardır. TÜRSAB A belgesi sözleşme imzalandıktan sonra olan döneme ait belgedir, ihale için yeterlilik belgesi değildir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme