Silajlık mısır hasadı başladı

Denizli'nin 17 ilçesindeki 53 bin 400 dekar alanda toprakla buluşan silajlık mısırlar hasat edilmeye başlandı. Denizli...

Denizli’nin 17 ilçesindeki 53 bin 400 dekar alanda toprakla buluşan silajlık mısırlar hasat edilmeye başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu çerçevesinde Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan üretimin öneminden bahsederek, “Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Ne kadar ihtiyacımızı karşılarsak o kadar bağımsızız. Onun için özelikle tarım ve hayvancılık, olmazsa olmazımızdır” dedi.

KAHRAMAN ÇİFTÇİLER

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu noktada siz değerli çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan hemşerimizin bu ülkeye çok büyük katkıları var. Yaptığınız üretimden dolayı, ülkemize vermiş olduğunuz güçten dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu işin kahramanı sizsiniz. Bizler sizin bu yürüyüşünüze güç katmak ve kolaylaştırmak için en üst seviyede destek vermeye gayret ediyoruz. Üreten insanlarımıza bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 50’nin üzerinde proje ile destek verdik.” Tohumdan tarımsal sulamaya, damızlık koç ve tekeden makine ekipman desteğine üreticinin neye ihtiyacı varsa karşılamak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin kaba yem ihtiyacını karşılayabilmeleri için desteklediğimiz silajlık mısır tohumlarından çok bereketli ürünler elde edildi. Ürünler bereketli olduğu zaman biz çok mutlu oluyoruz. Yaptığımız iş amacına ulaşıyor” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar çiftçi Ragıp Canbay’ın tarlasına giderek silajlık mısır hasadına katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, traktörün direksiyonuna geçerek ilk hasadı yaptı.

İHA

Bakmadan Geçme