Sigaraya zam üstüne zam

Sigaraya ağustos ayında 4-5 TL arasında yeni bir zam yapılması bekleniyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağustos ayında sigaraya 4 ila 5 lira arasında yeni bir zam yapılacağını duyurdu. Bu açıklama, sigara fiyatlarındaki artışların devam edeceğini gösteriyor.

3 Temmuz tarihinde açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi verilerine göre, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellemesiyle sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira ve oto gaza ise 1.41 lira zam yapılmıştı. Bu zamların ardından sigara fiyatlarına peş peşe zamlar gelmeye başlamıştı.

Ağustos Ayında Yeni Zam Beklentisi

Erol Dündar, Temmuz ayında gelen zamların aslında 8-9 lira civarında olması gerektiğini, ancak bu zamların daha düşük bir rakamla güncellenmesinin diğer sigara markalarının zam yapma tarihlerinin ertelenmesine yol açtığını belirtti. Dündar, “Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı” dedi.

Sigara kullanıcıları ve sektör temsilcileri, yeni zamlar öncesinde fiyatların ne kadar artacağına dair detayları merakla bekliyor. Zamların ardından sigara fiyatlarının daha da yükselebileceği öngörülüyor.

Bakmadan Geçme