• Haberler
  • “Sesimizi duyan var mı?”

“Sesimizi duyan var mı?”

Torbalı’da nüfus artışıyla birlikte mahallelerdeki sağlık ocaklarındaki aile hekimlerinin kontenjanları kısa sürede doluyor. Taşındığı mahallede aile...

Torbalı’da nüfus artışıyla birlikte mahallelerdeki sağlık ocaklarındaki aile hekimlerinin kontenjanları kısa sürede doluyor. Taşındığı mahallede aile hekimliğine yakın olmayanlar, diğer mahallelerin sağlık ocaklarına gitmek zorunda kalıyor. Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü, mahallelerdeki sağlık ocaklarının kontenjanlarının arttırılması amacıyla çalışmalar yürütüyor. Yeni sağlık ocaklarının açılması için girişimler devam ederken mevcut sağlık ocaklarına aile hekimleri görevlendirmeleri yapılıyor. İlçede sağlık ocaklarıyla ilgili en fazla talebin geldiği bölgeler arasında Cumhuriyet Mahallesi, ilk sırada yer alıyor. Torbalı Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasıyla başlayan sağlık ocağı sorunu, koronavirüs salgınıyla farklı bir boyut kazandı.

Bütün kurumlara seslendi

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Atatekin Doğan, “Sayın kaymakamım, saygıdeğer belediye başkanım, sayın ilçe sağlık müdürüm, belediye meclis üyelerim, siyasi partilerimizin ilçe örgütleri, bu salgın döneminde halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu sağlık ocağı sorunumuzun çözümüne yardımcı olun. Mahalle halkı doktorlarda yer olmadığından Yeniköy’e, Atatürk Mahallesi’ne ve Alpkent’teki doktorlara gidiyorlar. Buralara da mahallemizden dolmuş yok, vatandaş çok mağdur, gelin destek olun.

Halk Eğitim’e tahsisi yapılan, mülkiyeti belediyemize ait olan yer, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne devredilsin. İsmi de emeği geçen merhum Dr. Mehmet Park Sağlık Ocağı olsun. Önünde çocuklar aşısını yaptırır, salıncaklarda oynar, yaşlı vatandaşlar ilacını yazdırır, parkta dinlenir, en önemlisi tam karşıdaki huzurevindeki vatandaşlar için de huzur verici bir güvence olur. Gelin tüm Torbalı tek yürek olalım, bu talebimizin yerine getirilmesini sağlayın. Bu onur, sayın belediye başkanımızın ve destekçilerinin olsun” ifadelerini kullanarak sözlerine nokta koydu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme